KBR lanserer sitt første kunsttrykk «Equality»: Hvorfor blir feminisme fremdeles sett på som noe negativt?

KBR Art sitt fargerike kunsttrykk "Equality", som gis ut i et begrenset opplag på 35 eksemplarer, har et sterkt motiv som først ble malt på Kvinnedagen 8. mars på Rothaugen. Det fenomenale gatekunst-trykket har en størrelse på 50x60 centimeter, og er trykket på kvalitetspapiret Coala matt (240g).
KBR Art sitt fargerike kunsttrykk «Equality», som gis ut i et begrenset opplag på 35 eksemplarer, har et sterkt motiv som først ble malt på Kvinnedagen 8. mars på Rothaugen. Det fenomenale gatekunst-trykket har en størrelse på 50×60 centimeter, og er trykket på kvalitetspapiret Coala matt (240g).

Jeg håper trykket, som er et originalt verk fra gaten, kan treffe mange der ute. Uansett om man er samfunnsengasjert eller ikke.

KBR Art

Den aktive graffiti- og gatekunstneren KBR selger nå sitt første kunsttrykk både hos Loophole the Underground Art Market og Bergensgalleriet. En kan se det flotte kunstverket utstilt hos Bergensgalleriet som holder til i Gågaten i Strandgaten. Hos Loophole finner en både «Equality» og flere andre spennende kunstverk fra KBR som er malt på lerret.

KBR forteller at hun lenge har ønsket å sette fokus på hvorfor en fremdeles blir møtt med så negative holdninger når en kaller seg feminist. Og hvorfor selve ordet blir så negativt oppfattet hos mange rundt oss i samfunnet.

Jeg hadde mange tanker om hvordan jeg ville formidle budskapet. Motivet hadde jeg allerede i tankene, men slet med hvordan jeg skulle uttrykke det på best mulig måte. Det var da jeg hørte talen til UN Women Goodwill Ambassador, Emma Watson, at brikkene falt på plass. Vi er oppvokst med et samfunn rundt oss der menn blir sett ned på om de viser følelser, og der kvinner oftest blir sett ned på om de tar for stor plass. Så hvorfor blir da det å kalle seg feminist sett på som noe negativt når vi jobber med likestilling både for kvinner og menn?

KBR
KBR sitt gatekunstverk "Equality" ble først malt på Kvinnedagen 8. mars på Rothaugen.
KBR sitt gatekunstverk «Equality» ble først malt på Kvinnedagen 8. mars på Rothaugen.

Emma Watson sin tale i forbindelse med lanseringen av HeForShe-kampanjen til FN er legendarisk, og har inspirert mange unge mennesker til å se annerledes på hva ordet feminist betyr og verdiene feminismen inneholder.

I decided I was a feminist and this seemed uncomplicated to me. But my recent research has shown me that feminism has become an unpopular word. Apparently I am among the ranks of women whose expressions are seen as too strong, too aggressive, isolating, anti-men and, unattractive. (…) Why is the word such an uncomfortable one? No country in the world can yet say they have achieved gender equality. And if you still hate the word – it is not the word that is important but the idea and the ambition behind it. Because not all women have been afforded the same rights that I have. In fact, statistically, very few have been.

Emma Watson

Det ferske kunsttrykket «Equality» har en graffiti-bakgrunn hvor mange av ordene som er skrevet er høyaktuelle verdi-ord fra talen til Emma Watson.

Skrivingen i bakgrunnen er diffus og rotete akkurat som samfunnet vi lever i, og kampene som vi fortsatt kjemper. Foran i verket kan vi se en nedslitt marmor statue av en dame med mensen blod som kommer rennende ned. Jeg var litt usikker på om budskapet med blodet tok for stort fokus i verket, men om jeg ikke tok det med ville heller ikke verket hatt like stor mening.

KBR
KBR Art sitt fargerike kunsttrykk «Equality» selges hos Loophole og Bergensgalleriet.
KBR Art sitt fargerike kunsttrykk «Equality» selges hos Loophole og Bergensgalleriet.