Ingebrigt Vik: Satte sitt preg på Bergen

Bergenkunst
Bronsestatue av Edvard Grieg i Byparken i Bergen.  Skulptør: Ingebrigt Vik.
Ingebrigt Vik sin bronsestatue av Edvard Grieg ble avduket i 1917. Den høyt elskede statuen, av byens mest kjente komponist, er Viks eneste offentlig reiste portrettstatue.

Alle bergensere er inspirert av Edvard Grieg, og Ingebrigt Vik har fanget komponistens storhet og stolthet i sin bronseskulptur midt i Byparken.

Figuren er stramt bygd opp i en spenningsfylt form som bygger på skjevhetene i Griegs skikkelse, samtidig som geniet karakteriseres i det beåndede hode.

Norsk Kunstnerleksikon

Avdukingen av Edvard Grieg statuen i Bergen var en liten seier for Ingebrigt Vik, som i hele sin karriere hadde havnet i skyggen av Gustav Vigeland.

Ingebrigt Vik, fra Øystese, er regnet som en av Norges største billedhuggere. Hans viktigste verk «Ung Pike» (1903) og «Ynglingen» (1913) ble kjøpt inn av Nasjonalgalleriet. «Ynglingen» står også i Teaterparken i Bergen.

Annonse: Kjøp kunst fra lokale gatekunstnere
Kjøp graffiti inspirert kunst direkte fra lokale kunstnere på Loophole - The Underground Art Market


Next Post

Sterke følelser fra ny gatekunstner

Kvartalene rundt Bergen kommune sitt bygg ved Marken bugner nå over av fete stenciler og paste ups. Mellom Coma Girl og Rip_streetart har en ny gatekunstner funnet sin plass med en ekstremt følelsesrik og fargesterk paste up. Inntil videre er det lite som er kjent rundt signaturen E. B., men […]
Paste up av E.B. i Nordre Grønnevollen oktober 2020.