Yatzy: Mesterlige portretter

Bergenkunst
Fiskermann av Yatzy på Verftet i Bergen. Foto fra 2020.
Street artist Yatzy fra Bergen gjorde seg bemerket på gaten i byen allerede i 2010. Fiskermannen er fremdeles å finne på USF Verftet.

Yatzy er ikke aktiv som gatekunstner lengre, men han er en viktig del av byens gatekunsthistorie. En finner fremdeles flere sterke portretter av Yatzy på gaten i Bergen. Gjennom sin lange gatekunst-karriere spesialiserte Yatzy seg på portretter av kjente og ukjente personer.

Han begynte som gatekunstfotograf, men ble etterhvert inspirert til å lage sine egne stenciler, og viste raskt et rått talent for innholdsrik street art.

"Pray for the world" av Yatzy i Kong Oscars gate i Bergen.
«Pray for the world» av Yatzy i Kong Oscars gate et ett av få gatekunstverk i Bergen som er beskyttet av glass.

Yatzy har fortalt til kunsthistorie.no, at han som gatekunstner var spesielt opptatt av ansikter som uttrykker noe spesielt, noe som berører ham. Yatzy ble kjent i Bergen som en teknisk sterk sjablong-kunstner.

Annonse: Kjøp kunst fra lokale gatekunstnere
Kjøp graffiti inspirert kunst direkte fra lokale kunstnere på Loophole - The Underground Art Market

En versjon av Fiskermannen til Yatzy sentralt plassert på Bryggen i Bergen.
En versjon av Fiskermannen til Yatzy sentralt plassert på Bryggen i Bergen. Piecen er flere år gammel, og fremdeles like flott.

Next Post

Dolk: Street art historie i bakgården

En kan se gatekunstverket til berømte Dolk i bakgården til den legendariske rockepuben Garage. Puben er for lengst historie, men Dolk piecen er i imponerende god stand. En av årsakene er at bakgården er stengt av med gitterporter. Den historiske piecen er fremdeles lett tilgjengelig, og synbar gjennom gitterporten. Phone […]
Phone Love er et av fire klassiske Dolk-verk i Bergen sentrum som fremdeles er i god stand etter mange år på gaten.