Vi kommer aldri til å glemme- Forglemmegei

Bergenkunst

Forglemmegei var i en årrekke en av Bergens dyktigste og best likte gatekunstnere. Hennes legendariske fiskermann og abstrakte portretter er en viktig del av Bergens gatekunsthistorie.

Den erkebergenske Fiskermannen på Nygårdshøyden er vel bevart og kan sees i dag.

Forglemmegei var en av de første gatekunstnerne jeg virkelig la merke til for rundt fem år siden. Hun hadde en helt egen tilnærming til gatekunst, og skilte seg fra trenden med stensilkunstnere og graffitikunstnere. Hun malte ofte for hånd, men behersket de fleste teknikker. Det er noe klassisk over gatekunsten hennes.

Et av de siste kunstverkene til Forglemmegei kan sees på Neumann bygget i Sandviken.

En finner gjennomgående trekk i mange av piecene hennes. Dette er kunst som får deg til å stoppe opp, og føle på stemningen hun formidler. Selve kunstnernavnet Forglemmegei er en vakker blomst, men det kan også spille på en mer dyster og alvorlig følelse. Glemsel eller ensomhet.

«Breaking Free». Et sterkt portrett fra Forglemmegei på Møhlenpris.

I begynnelsen av 2019 varslet hun at Forglemmegei trakk seg ut fra gatekunstmiljøet for å utvikle nye kunstprosjekter. Heldigvis er det fremdeles mange kunstverk på gaten i Bergen av Forglemmegei. Hun er savnet.

Annonse: Kjøp kunst fra lokale gatekunstnere
Kjøp graffiti inspirert kunst direkte fra lokale kunstnere på Loophole - The Underground Art Market

Fiskermannen av Forglemmegei ved Verftet
Next Post

C215 - fransk stensilkunst på sitt aller beste

Christian Guémy, fra Paris, ble raskt kjent i hjemlandet da signaturen C215 dukket opp på gaten i 2006. Han er en av street art veteranene, og har inspirert mange gatekunstnere i Bergen. Begeistringen var stor da han gjestet byen vår i 2016. I Bergen er noen av de aller beste […]