Stew – Franske fugler flokket seg i byen

Stew sitt ikoniske fugleportrett i Vågen i Bergen. Jeg har ikke sjekket, men den er er nok forsvunnet siden det ble laget i 2016.

I 2016 hadde gatekunstmiljøet i Bergen storfint besøk av den populære franske street artisten Stew. Han er internasjonalt anerkjent for sin kreative gatekunst som er inspirert av japansk design, og ofte er en kombinasjon av grafiske mønstre og intrikate stensiler.

Det mest kjente kunstverket av Stew er dette veggmaleriet han malte i 2016. Fuglen er en Isfugl. Fasaden på Nøstet er like flott i dag.

Da Stew besøkte Bergen sprayet han er rekke vakre stensiler med fuglemotiv i byen vår. Gatekunstentusiaster jaktet rundt i byen etter hans magiske kunstverk. Jeg har ikke oversikten over hvor mange som fremdeles er intakt. Men flere av fuglene pryder fremdeles smitt og smau.

En flott Stew fugl i Skansesvingene.

Stew er fremdeles aktiv gatekunstner og graffitiartist og bor i Vitry Sur Seine, ikke langt fra Paris. Den franske byen er kjent for sine mange dyktige graffitikunstnere, og har gjort gatekunst til sitt varemerke. Vitry Sur Seine ble utropt til søsterby med Bergen for noen år siden. Gatekunstnere fra Bergen og Vitry Sur Seine samarbeidet blant annet om å dekorere en 60 meter lang vegg i den franske byen.

Denne fuglen bak Trekroneren har overlevd, men slitasjen har satt sitt preg på den flotte stensilen.