Skur 14: Sell-Fish av Harem

Bergenkunst
Harem setter et nådeløst søkelys på menneskehetens rovdrift av havet, og ødeleggelsen av vårt reserve matfat. Det fargerike veggmaleriet er en street art collage.
Harem setter et nådeløst søkelys på menneskehetens rovdrift av havet, og ødeleggelsen av vårt felles matfat. Det fargerike veggmaleriet Skur 14, som strekker seg rundt hele bygget, var et samarbeid mellom StreetArt Bergen, Bergen kommune og gatekunstnerne. Det sto ferdig til The Tall Ships’ Races i juli 2019.

Med rene former på klare flater binder de fargesterke elementene i muralen figurene sammen til en helhet. Temaet for gigantmuralen på Skur 14 er bærekraft og hav.

Harem sin spennende del av veggmaleriet viser egoismen i overfiske og ødeleggelsen av marine økosystemer.

Hovedpiecen i Sell-Fish av Harem, er noe så stilig som en collage
Hovedpiecen i Sell-Fish av Harem, er noe så stilig som en street art collage

Harem er en selvlært kunstner med base i Bergen. Han er kjent for fargerike og karakteristiske portretter, og store veggmalerier.

Annonse: Kjøp kunst fra lokale gatekunstnere
Frida by ROT


Next Post

AFK animasjon forsterker budskapet med Monty Pythonsk humor

AFK sitt siste stencilverk «A slippery slope» er en studie verdt. Han sprayet piecen i undergangen mellom Bystasjonen og Bybanen i slutten av februar 2021. AFK har tidligere bygget elementer inn i gatekunsten sin som gjør verkene interaktive. Et godt eksempel er Lady Justice fra oktober som avslører Kafkaprosessen mot […]
AFK animasjon av hans ferske gatekunstverk "A slippery slope" som du kan se i undergangen på Bystasjonen i Bergen.