Sjødjevel sluker elevene

Bergenkunst
Dypvannsmarulk av Skurk på Rå skole.

Skurk er en av veteranene blant gatekunstnere i Bergen. Han har drevet med street art i byen siden 2013, men jeg har ikke sett noe nytt av ham på en lang stund.

Denne dypvannsmarulken Skurk sprayet på Rå skole for et par år siden er legendarisk. Han bruker veggen på en ekstremt kreativ måte, og inkluderer begge lysene på veggen i sin detaljerte stensil. Både som øyne og agn. Gatekunstverket er i topp stand fremdeles. Det anbefales å ta en tur innom skolen for å studere det nærmere.

Rå skole er i tillegg en hotspot for gatekunst. Dake har en enorm piece i skolegården, og elevene har sprayet sine egne stensiler på gymbygget.

Annonse: Kjøp kunst fra lokale gatekunstnere
Kjøp graffiti inspirert kunst direkte fra lokale kunstnere på Loophole - The Underground Art Market

Dypvannsmarulken kalles Black Seadevil, sannsynligvis på grunn av sitt skumle utseende. Marulken lever på dypt vann, hovedsaklig i Stillehavet, og bruker en lykt som agn for å lokke til seg byttet sitt.

Next Post

Stew - Franske fugler flokket seg i byen

I 2016 hadde gatekunstmiljøet i Bergen storfint besøk av den populære franske street artisten Stew. Han er internasjonalt anerkjent for sin kreative gatekunst som er inspirert av japansk design, og ofte er en kombinasjon av grafiske mønstre og intrikate stensiler. Da Stew besøkte Bergen sprayet han er rekke vakre stensiler […]