Rørt av AFK: Nå starter Charlie Hebdo rettssaken

Bergenkunst
AFK sin Laugh er en reaksjon på det grusomme terrorangrepet mot Paris, og satiremagasinet Charlie Hebdo, for over fem år siden.

Laugh er like praktfullt som smertefullt. Den sterke symbolikken, og tragedien bak, gjør AFK-verket til et av de viktigste og beste gatekunstverkene i Bergens street art historie.

Onsdag starter rettssaken mot 14 personer som er tiltalt for medvirkning til terror-angrepet mot Charlie Hebdo. Tolv personer ble drept i terror-angrepet. Ti av de drepte var journalister og ansatte i Charlie Hebdo. To politimenn ble også drept i angrepet.

Noen måneder etter det grusomme angrepet på redaksjonen, overrakte AFK «Laugh» i gave til Charlie Hebdo-journalist Zineb El Rhazoui, som overlevde terrorangrepet.

Annonse: Kjøp kunst fra lokale gatekunstnere
Kjøp graffiti inspirert kunst direkte fra lokale kunstnere på Loophole - The Underground Art Market

Jeg er dypt rørt over budskapet i dette bildet. Det er en bit av min kollega Charb, som ble drept. Det er han som har laget denne førstesiden Jeg tror at gatekunsten, og kunst generelt, er mye mer i forkant av samfunnet, enn de intellektuelle, og mye mer avantgardistisk enn oss journalister

Zineb El Rhazoui, til TV2

Førstesiden, som er en del av motivet på AFK-piecen, er laget av den legendariske redaktøren i Charlie Hebdo, Charb.

Laugh er fremdeles å finne bak Litteraturhuset i Bergen. Stensilverket er slitt og har fått noen skader.

Mer om rettssaken: Charlie Hebdo vil publisere omstridt karikaturtegning – rettssak starter

Next Post

Ta en kunstpause i Apotekerhagen

Apotekerhagen er en av mange små grønne lunger i Bergen sentrum. Den koselige parken ligger på toppen av et smau ved Klosteret. Den Oslo-baserte gatekunstneren Brurock, ble svært sjarmert av den nydelige lille parken og fikk inspirasjon til å spraye sin Distance Love i grønt. Distance Love er en oppfordring […]