Huseier ønsker å redde Love Crash av Dolk

Bergenkunst
Slik ser Love Crash av Dolk ut høsten 2020.
Slik ser Love Crash av Dolk ut høsten 2020. Eier av huset i Skottegaten, som nå skal pusses opp, forteller at han ikke var klar over at det henger en berømt street art piece av Dolk på fasaden.

Huseier forteller at han nå vil undersøke om det er mulig å fjerne taggingen fra Love Crash.

Han er svært positiv til å bevare gatekunstverket som et kulturminne fra en viktig epoke i den bergenske gatekunsthistorien.

Spørsmålet reiser seg blant annet fordi Love Crash er ett av fire Dolk-verk som er vedtatt bevaringsverdig av Byrådet i Bergen.

Annonse: Kjøp kunst fra lokale gatekunstnere
Kjøp graffiti inspirert kunst direkte fra lokale kunstnere på Loophole - The Underground Art Market

Gatekunstverket er beskyttet av en usynlig hinne som skal gjøre det lettere å fjerne overmaling og tagging. Det er syv år siden Love Crash ble beskyttet på den måten, så om det er mulig å redde piecen avhenger blant annet av hvor mye av denne hinnen det er igjen av etter syv år.

Huseier forteller at han nå skal undersøke om det er mulig å beskytte gatekunstverket videre, og hvordan det eventuelt kan gjøres på en fasade som skal rehabiliteres.

Han sier at det ikke vil skje noe med piecen før spørsmålet om videre bevaring er avklart.

Den 13 år gamle Dolk piecen Love Crash i Skottegaten i Bergen

Bakgrunn: Love Crash i fare


Next Post

Gnistrende elektrisk av Piem

Qucik sunday trash! Piem Nesttun har etablert seg som en av de beste, og mest spennende, graffiti spotene i Bergen. Crewene og writerne holder vel så høy kvalitet ved Fana kulturhus som på Sentralbadet. Piem har vært en aktiv writer i sommer, og har bemerket seg med mange fete piecer, […]
Piem har lagt en elektrisk finish på sin ferske piece ved Fana kulturhus.