Dreams by Bliss: The Dark Side of the Moon

I bakgården til Apollo finnes en skjult perle av gatekunstner Bliss. Dreams by Bliss er en hyllest til det legendariske albummet The Dark Side of the Moon fra 1973.
I bakgården til platebaren Apollon i Nygårdsgaten finnes en skjult perle av gatekunstner Bliss. Dreams er en hyllest til det legendariske albumet The Dark Side of the Moon fra 1973, og refererer også til berømte The Wall.

Apollon har spesialisert seg på rock og vinyl siden 1976, og er eldre enn The Wall-albumet. Apollon forvalter en stor del av rockesjelen til Bergen nå når Garage er historie. Temaet for piecen er derfor svært passende.

Dreams er et par år gammel så piecen er en viktig del av gatekunsthistorien til Bergen.

Bliss er en anonym gatekunstner fra Bergen med flere års erfaring. En finner vakre og sterke piecer av henne flere steder i byen vår. Hun leverer alltid høy kvalitet og detaljerte gatekunstverk. Både temaet og utførelsen gjør dette til en av mine favoritter av Bliss så langt.

Bruken av luft og plasseringen av de forskjellige elementene, gir hele veggen en god balanse, og jenten i vinduet får et fokus på grunn av den subtile fargebruken.
Bruken av luft, og plasseringen av de forskjellige elementene, gir hele veggen en god balanse. Jenten i vinduet blir et fokus på grunn av den subtile fargebruken. Referansene til Pink Floyd er tydelige.

For mange er konseptalbumet The Dark Side of the Moon høydepunktet fra legendariske Pink Floyd, selv om The Wall var en større kommersiell suksess. Albumet blir ofte nevnt som det beste innen rock, og spesielt progressiv rock. Det har en rekke ganger blitt kåret til tidenes rock-album, blant annet av Rolling Stone i 2015.

Platen ble spilt inn i Abbey Road Studios på datidens mest avanserte utstyr med blant annet 16-spors opptaker. Roger Waters skrev filosofiske tekster om tid, penger, krig, død og psykiske lidelser. Sistnevnte delvis inspirert av det tidligere bandmedlemmet Syd Barrett.

Musikalsk var The Dark Side of the Moon et nyskapende album i 1973. Spesielt på grunn av bruken av elektronisk musikk. De benyttet tidlige utgaver av synthesizere blandet med tradisjonelle rock-instrumenter og lydeffekter.

Pink Floyd konsert fra 20 oktober 1994, Earls Court, London.