Dolk: Street art historie i bakgården

Bergenkunst
Phone Love er et av fire klassiske Dolk-verk i Bergen sentrum som fremdeles er i god stand etter mange år på gaten.
Phone Love er et av fire klassiske Dolk-verk i Bergen sentrum som fremdeles er i god stand etter mange år på gaten.

En kan se gatekunstverket til berømte Dolk i bakgården til den legendariske rockepuben Garage. Puben er for lengst historie, men Dolk piecen er i imponerende god stand. En av årsakene er at bakgården er stengt av med gitterporter.

Den historiske piecen er fremdeles lett tilgjengelig, og synbar gjennom gitterporten. Phone Love er i tillegg ett av fire gatekunstverk av Dolk som ble beskyttet av Bergen kommune for syv år siden.

I desember 2018 avslørte Dolk sin identitet. Andreas Hamran Færø greide å holde seg anonym i 15 år, og bygde gjennom årene opp et mytisk image som street artist.

Annonse: Kjøp kunst fra lokale gatekunstnere
Kjøp graffiti inspirert kunst direkte fra lokale kunstnere på Loophole - The Underground Art Market

Dolk la aldri sjul på at han ble sterkt inspirert av Banksy til å begynne med street art, etter at Banksy besøkte Bergen i år 2000.

Det var Banksy som kontaktet Dolk, og signerte ham til sitt galleri Pictures on Walls. Året etter gav galleriet ut Dolks første trykk «Puppy Love», som var en hyllest til Banksy sitt verk med samme navn.

Pictures on Walls ble lagt ned i 2017. Her kan du se hvorfor!Next Post

Mr.Adolfito utvider sitt graffiti-univers

Mr. Adolfito har blitt kjent i graffiti-miljøet i sommer for sine fargerike wrestlere, og sine mange piecer på Meieriet og Nesttun. En finner også wrestlere i sentrum og i Fyllingsdalen. Den blå wrestleren i bakgrunnen er nummer 84 som er sprayet i Bergen i 2020. Mr.Adolfito er helt overbevist om […]
Mr.Adolfito utvikler sitt nye graffiti-navn CARBS. - Som writer fungerer ikke Mr.Adolfito. Det er for langt og passer ikke som en graffiti piece, sier Adolfito Martinez.