Dolk: Bleeding Heart frem i lyset

Bergenkunst
Bleeding Heart av Dolk, i Neumannsgate, er ett av gatekunstverkene i Bergen som har så høy kunsthistorisk verdi at de er beskyttet av kommunen.

For syv år siden vedtok Byrådet i Bergen at fire av Dolk sine gatekunstverk skulle bevares. I tillegg til Bleeding Heart var dette Phone Love, Love Crash og Spray.

Kun Spray ble dekket med plexiglass. De tre andre Dolk-stencilene ble dekket med en organisk hinne, som gir en helt usynlig form for bevaring. Hinnen gjør det lettere å fjerne tagging og overmaling.

Bevaring av street art er et kontroversielt tema, fordi mange mener at det strider mot gatekunstens natur. Derfor er metoden som ble valgt til Bleeding Heart mer i tråd med kunstformens vesen enn rammer og plexiglass. Hinnen skal vare i mellom tre og ti år, og med den populære stencilen til Dolk ser det ut til at metoden har fungert.

Annonse: Kjøp kunst fra lokale gatekunstnere
Kjøp graffiti inspirert kunst direkte fra lokale kunstnere på Loophole - The Underground Art Market

Bleeding Heart er slitt, og hjertet blør ikke lengre. Likevel er piecen en strålende del av Bergen sin street art historie etter så mange år på gaten.

I dag har Bleeding Heart av Dolk selskap av Dish sin Røverdatter.
For noen år siden var Bleeding Heart plaget med en grå boks, og skriften var kommet farlig nærme stencilen.

Les mer om Spray av Dolk.

Dish: Siste hilsen til Røverdatter

Next Post

The Pink Panther and the Graffiti Mystery

Den fenomenale graffiti piecen tar The Pink Panther-universet på kornet. Writingen er sylskarp, og kontrasten mellom cartoonish og urban graffiti er spennende. The Pink Panther karakteren dukket først opp i den animerte introen til den fantastiske komedien The Pink Panther i 1963. Sammen med Peter Sellers, i rollen som Inspector […]