C215 – fransk stensilkunst på sitt aller beste

Bergenkunst

Christian Guémy, fra Paris, ble raskt kjent i hjemlandet da signaturen C215 dukket opp på gaten i 2006. Han er en av street art veteranene, og har inspirert mange gatekunstnere i Bergen. Begeistringen var stor da han gjestet byen vår i 2016.

Denne ekstremt detaljerte stensilen av C215 henger på døren til Roll & Rock i Skostredet. Den er beskyttet med glass.

I Bergen er noen av de aller beste og mest verdifulle gatekunstverkene beskyttet av pleksiglass. Det er selvsagt kontroversielt, men kan forsvares i enkelte spesielle tilfeller. C215 er en superstjerne blant gatekunstinteresserte.

C215 har drevet med graffiti og stensilkunst i over 20 år. Han kjennetegnes av at han lager portretter av mennesker på gaten som tiggere, hjemløse, gatebarn, flyktninger og eldre. Han forteller at han ønsker å sette søkelyset på dem samfunnet har glemt. En annen lidenskap han har er katter.

Denne fantastiske stensilen av C215 er et mesterverk som bør studeres på nært hold. Kong Oscars gate/Skostredet.
Next Post

Bergen gjør seg klar for "Mai 2020"

Det fine med pyritt sine stensiler er at de alltid er av høy kvalitet og har et budskap, eller skarpt poeng. Pyritt er en stensilkunstner basert i Bergen, som allerede har gjort seg bemerket på gaten i byen vår med sine fantastiske stensiler og spennende fargevalg. Som flere andre av […]