Bubblebird ved Raftohuset:
Raftoprisen til frihetskamp i Egypt

Joy sprayet Bubblebird på Menneskerettighetenes plass i begynnelsen av 2016. Spoten gir stencilen en ekstra dimensjon.

I dag ble det klart at årets Raftopris går til Den egyptiske kommisjon for rettigheter og frihet, som kjemper mot brudd på menneskerettighetene.

Raftoprisen 2020 tildeles Egyptian Commission for Rights and Freedoms (ECRF), for sin modige motstand mot fryktregimet i Egypt. ECRF dokumenterer, rapporterer og skaper bevissthet om de alvorlige krenkelsene av menneskerettigheter i og utenfor Egypt og gir juridisk hjelp til ofre for brudd på menneskerettighetene. Nå, nesten ti år etter den arabiske våren, er det på tide å fokusere på den alarmerende situasjonen for grunnleggende menneskerettigheter i Midtøsten.

Raftostiftelsen

Les mer om ECRF sitt viktige arbeid på rafto.no

Bubbelbird har blitt en populær Joy-stencil, og blir ekstra aktuell en gang i året når Raftoprisen deles ut. Det er til og med folk i gaten som har gitt piecen navnet Bubblebird.

Ofte får piecene navn av folk i gaten. Denne fikk navnet «Bubblebird», og det er i grunnen et bra navn. Plassert på Raftohuset på Menneskerettighetenes plass får den en ekstra dimensjon.

Joy februar 2016
Raftoprisen deles ut en gang i året, av stiftelsen med hovedkvarter på Menneskerettighetenes plass.

2 thoughts on “Bubblebird ved Raftohuset:
Raftoprisen til frihetskamp i Egypt

  1. Så utrolig gøy at du gjør det du gjør Henning! Jeg kjenner ikke deg, men det gleder meg seriøst at du dokumenterer -og evner å lese kunsten (!) – ..blir fremdeles varm i hjertet (og litt stolt) når jeg ser denne.. Den er et kron-eksempel på hvordan (god:) street-art kan være meningsfull, betydningsfull, gjennomtenkt i form og plassering, og samtidig appelere til estetikeren i oss.. enkel fargebruk, få elementer, rask budskapsoverføring og riktig plassering… kvalitet fremfor kvantitet.. keep on your good work man! Du gjør en forskjell med dette..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Next Post

Stjerneklem fra SR: Alt blir bra

Søte, stolte bergenske pingviner er et yndet motiv i kunsten til Siri Røyseth (SR). Hennes nydelige paste up i Kong Oscars gate sprer litt ekstra varme til bergenserne nå når høsten gjør byen vår kaldere og mørkere. SR har markert seg som gatekunstner i Bergen i sommer, med sine spennende […]