Argus forteller: Jenten ved USF Verftet

"Jenten ved USA Verftet" laget Argus til gatekunstutstillingen "Legal" på Verftet høsten 2013. Dette bildet ble tatt i fjor høst, og piece er fremdeles godt bevart på Verftet.
«Jenten ved USF Verftet» laget Argus til gatekunstutstillingen «Legal» på Verftet høsten 2013. Dette bildet ble tatt i fjor høst, og piecen er fremdeles godt bevart på Verftet.

Inntil for et par år siden var Argus en av byens mest kjente og aktive gatekunstnere. Han er mest kjent for sitt stencil-arbeid, og sin særegne og kreative stil med mønstre av trekanter.

I boken Street Art Bergen, som han var medforfatter av, forteller han om møtet med jenten ved Verftet. Det førte til en eksepsjonelt uttrykksfull stensil av jenten som sitter på huk i «portrommet».

Argus forteller i Street Art Bergen: Jeg hadde akkurat laget ferdig en piece på gaten og følte at det var noen som så på meg. Jeg gjorde meg ferdig, la ned pappen og så meg rundt. Hun satt på huk på andre siden av gaten og stirret vekselsvis på meg og bildet jeg nettopp hadde malt på veggen. Jeg har opplevd dette flere ganger med voksne. I slike situasjoner er det bare en ting å gjøre, spørre folk om de liker bildet og håpe på det beste. Hun tenkte seg litt om før hun svarte. Jo, hun likte bildet men hun lurte på hvorfor jeg hadde malt akkurat ham jeg hadde malt, om det var en jeg kjente og om vedkommende hadde gjort noe spesielt. Litt tatt på sengen svarte jeg noe unnvikende at dem jeg malte, måtte bety noe for meg, eller ha et uttrykk det passet å lage gatekunst av. Da ble hun stille. Så spurte hun om jeg kunne lage et bilde av henne. Jeg sa at det kunne jeg sikkert, og tok noen bilder av henne samtidig som jeg fotograferte sjablongen min. Jeg vet ikke om hun har sett bildet jeg laget av henne. Kanskje det står i et strøk hun ikke ferdes i. Det var noe ved henne som sa meg at hun tilbringer mer tid alene i gaten enn det som er vanlig for unger på hennes alder. Det gjør henne enda mer fortjent til et bilde.

Foto fra 2016 av "Jenten ved USA Verftet" av Argus.
Foto fra 2016 av «Jenten ved USA Verftet» av Argus.