Urban kunst hyller unge urbane artister

Muralen av Viv Magia, Tegson og Oslo Legends på Meieriet er en anerkjennelse av de tre unge hiphop artistene L.U:N.A, Swicha Artista og MYRA.

Det var stjernemøte på Meieriet i sommer da finske Viv Magia og Tegson fra Bergen, fikk med seg Oslo Legends, og sprayet sommerens feteste veggmaleri. Graffiti kunstnerne viet hele muralen til tre av byens mest talentfulle unge hiphop artister.

Finske Viv Magia er en anerkjent graffiti writer, og er i tillegg kjent for sine sterke graffiti-portretter. Hun har fått frem stilen til bergensartistene L.U:N.A, Swicha Artista og MYRA på en fantastisk måte på veggmaleriet. De unge talentfulle kvinnene fremheves av symbolene, mønstrene, formene og fargene i bakgrunnen, som bærer mange av Tegsons kreative varemerker. Skriften på veggen er det Oslo Legends som har sprayet.

Muralen kan nytes av bergenserne frem til bygget skal rives en gang til vinteren.

(Klikk på artistnavnene under for musikkvideo!)

Swicha Artista fra Laksevåg er en av landets mest kreative rappere. Hun opptrer maskert fordi hun vil holde fokus på musikken. Rap-talentet har gitt ut et knallsterkt debutalbum i sommer. BTs anmelder mener at Swicha Artista utvider det kreative handlingsrommet for både menn og kvinner i norsk rap.

Bergenske MYRA er kjent både som en sterk rapper, og talentfull låtskriver. Hun hun hadde sitt gjennombrudd i 2016 med låten «Hold An». Vinteren 2017 ga hun ut låten «Ventet på deg» i samarbeid med Lars Vaular. Hun er nå respektert som en av de beste hiphop- og R&B-artistene i Norge.

L.U:N.A er kanskje den mest unike nye stjernen på Bergens hiphop-himmel akkurat nå. Det fransk-norske vokal-talentet fra Bergen, har de siste par årene imponert med sin egne stil i landskapet mellom urban pop og hiphop.

Et veggmaleri blir til:

Skissene til portrettene er på plass. Bakgrunnen tar form
Oslo Legends har begynt writingen. Tegson har funnet blåfargen han vil bruke og Viv har begynt på porterettet av L.U:N.A.
Symbolene, formene og fargene til Tegson begynner å prege veggen. Viv har begynt på portrettet av Swicha Artista, og Oslo Legends har fått finish på en av piecene.
Graffiti artistene jobber med de siste detaljene. Viv Magia legger siste hånd på portrettet av MYRA.
Alle de tre unge urbane musikerne har uttrykt stor begeistring for den ferdige muralen.