Tidig Dangfart-piece full av humor og kjærlighet til «byorginaler»

Dangfart i farten, er en tidig piece av gatekunstner SR, som dukket opp like ved Fløybane-stasjonen i sentrum.
Dangfart i farten, er en tidig piece av gatekunstner SR, som dukket opp like ved Fløibane-stasjonen i sentrum sent på vinteren 2021.

Facebook-fenomenet Dangfart Tønnesen ble forbløffet av å se seg selv i full fart på akebrett ned Fløyen med en katt på ryggen. «Byorginalen» tok selvsagt en selfie og delte med sine 261 000 følgere på Facebook.

Dette fantastiske kunstverket dukket plutselig opp på en vegg i forrige uke. Jeg måtte ta en spasertur til sentrum i finvéret idag med fotografiapparatet for å se det med mine egne øgner. Tusen takk, Kunst av Siri Røiseth

Dangfart Tønnesen, Facebook

Bergenserne har trykket humor-karakteren Dangfart Tønnessen fra Mannsverk til sitt hjerte. Det er lang tradisjon i byen vår for varm humor med utgangspunkt i Bergen sine byorginaler. Gatekunstner SR sin siste paste up treffer svært godt innenfor denne tradisjonen, og den positive responsen lot ikke vente på seg i sosiale medier.

Akesesongen ned Fløien er nok over, men med snøføyk i luften kan en ta en tur å sjekke ut den fabelaktige piecen mens vi venter på våren.

SR markerte seg sterkt som gatekunstner i Bergen i løpet av fjordåret, med sine spennende og kreative paste ups. Hun er oppvokst på Osterøy, og har bodd i Bergen i over ti år. Hun er utdannet illustratør, og satser nå for fullt på street art og sin egen kunstproduksjon.