Norges råeste graffiti-galleri

Denne heftige piecen av Piem møter deg når du går fra Wergeland mot gamle Tine meierier (Meieriet).

Etter The Wall 2020 i Fyllingsdalen i mai, var det vanskelig å se for seg at Bergen skulle få en enda mer ekstrem hotspot for graffiti og gatekunst. Nå avtar street art-aktiviteten på det gamle meieriområdet, og du finner mange titalls graffiti-piecer på de gamle industribyggene. Meieriet er graffiti-himmelen i Bergen akkurat nå.

Det er eksepsjonelt mange fete spotter for lokale graffiti-writere på Meieriet. Denne piecen finner en inne i en industrihall.

På The Wall i Fyllingsdalen står graffiti-piecene tettere, men det unike med Meieriet er variasjonen i spotter og piecer.

HUR er etter min mening byens mest kreative writer. Han har to fantastiske piecer på Meieriet. En finner også ferske HUR piecer på Møhlenpris og under Puddefjordsbroen.

Det har vært fantastisk interessant å bli litt bedre kjent med graffiti-miljøet i Bergen i sommer. Writerne i Bergen er langt ifra en forutsigbar og homogen gruppe, og dette gjør miljøet både spennende og utfordrende.

En gjeng graffiti-kunstnere fra Oslo har besøkt Bergen og Meieriet i sommer. De har jobbet på et stort veggmaleri og har flere graffiti-piecer på Meieriet.

Gjengen fra Tigerstaden var svært begeistret for Meieriet, og fortalte at et slikt gammelt industribygg er en gavepakke til graffiti-artister. De har omsorgsfullt integrert Ami streetart i sin ferske piece.

Nzer er en svært aktiv graffiti writer i Bergen. Han har brukt sommeren på å eksperimentere med farger og former.
Phatso er en av kunstnerne som har vært med på både The Wall og Meieriet. Med dette maleriet tar han meieri-kunst på kornet.

Phatso forteller at maleriet blir til mens han jobber på veggen. Han utvikler ideen og det kunstneriske konseptet underveis i arbeidet.

Alt på bergenkunst.no fra:
The Wall 2020
Meieriet 2020