The Wall 2020: Street art festivalen tar av i solen

Lise og pyritt er godt i gang med sine piecer under street art festivalen The Wall 2020 i Spelhaugen.

Norges største graffitivegg (700 m2) skal fylles med urban kunst i løpet av fire hektiske gatekunstdager fra 20. til 24. mai. 30 lokale graffiti- og gatekunstnere skal jobbe samtidig på den gigantiske veggen under street art festivalen The Wall 2020. Første dag begynte en av muralene å ta form.

Det ble shortsvær da graffiti writerne begynte på sine piecer under første dag av The Wall 2020.

Gatekunstnere innen de fleste genre deltar på festivalen. Det jobbes med graffiti, stensiler og pensel. Under festivalens første dag var det god street art stemning. Godvær og fet musikk på anlegget er gode arbeidsforhold for urban kunst.

Ny stensil av remark. Strategisk plassert i utstyrsboden under The Wall 2020.

Foruten spraymaling av beste kvalitet trenger graffiti writerne og gatekunstnerne endel utstyr når en vegg på 700 m2 skal dekkes. Tre lifter er i sving, slik at kunstnerne kan komme seg opp i høyden.

En av byens street artister jobber på toppen av veggen. Han forteller at det er uvant å jobbe så høyt over bakken.

Street art festivalen blir arrangert av en dugnadsgjeng fra Facebook gruppen Gatekunst i Bergen med Øistein Jakobsen i spissen. Huseier og kunstentusiast Morten E. Fredriksen er en viktig medarrangør som blant annet stiller veggen til disposisjon.

Festivalen har fått lokal støtte fra næringsdrivende som sponser mat og utstyr, samt at Bergen Kommune har gitt økonomisk støtte til The Wall 2020.