The Wall 2020: Kreativ graffiti jam i Dalen

Det går med hundrevis av spraybokser når flere titalls writere jobber på den 700 m2 store graffitiveggen.

Torsdag var det perfekte forhold for graffitikunstnerne som samarbeider om Norges største street art-vegg. Med god varme og lett skydekke var et tyvetalls writere i full aktivitet hele dagen. Flere piecer begynte å få finishen på plass allerede på formiddagen.

Den gigantiske graffitiveggen i Fyllingsdalen er delt opp i tre seksjoner, med tre senterpiecer.

Flere nysgjerrige bergensere var innom mellom 1200 og 1400, når det er åpent for at publikum kan se graffitikunstnerne i arbeid. De lot seg fascinere av de mange teknikkene de dyktige writerne i Bergen bruker for å utvikle sine piecer og murals.

Lise sin Centaur er nesten ferdig. Hun forteller at den er gatekunstens beskytter i Bergen.

Det er spennende å se hvordan de forskjellige piecene utvikler seg på veggen, og hvordan de etterhvert smelter sammen til et sammenhengende veggmaleri. De forskjellige seksjonene har egne tema, men variasjonen i piecene er enorm.

Linjene må være sylskarpe for at den tredimensjonale effekten i skriften skal komme tydelig frem.

De dyktige writerne i Bergen har neppe hatt bedre forhold enn i Spelhaugen under street art festivalen 2020. Veggen er gammel med en uvant struktur, men de fleste synes det var fett og tok utfordringen på strak arm. I tillegg har dugnadsgjengen sørget for garderobe, sitteplasser og matbod med kaffe, kaker og middag til graffitiartistene. Stemningen var super og kreativiteten enorm.

En RIP piece til EASK. Graffiti-miljøet minnes en av sine egne.

Street art festivalen fortsetter både fredag og lørdag. Alle er velkommen til å ta turen innom mellom 1200 og 1400 ved gamle Biltilsynet i Fyllingsdalen.

Les også: Dag 1 av The Wall 2020.