Ta en kunstpause i Apotekerhagen

Distance Love av gatekunstner Brurock i Apotekerhagen sommeren 2020.

Apotekerhagen er en av mange små grønne lunger i Bergen sentrum. Den koselige parken ligger på toppen av et smau ved Klosteret. Den Oslo-baserte gatekunstneren Brurock, ble svært sjarmert av den nydelige lille parken og fikk inspirasjon til å spraye sin Distance Love i grønt.

Distance Love er en oppfordring fra street artisten om å vise kjærlighet ved å holde avstand i disse covid-19-tider.

Da Brurock besøkte Bergen forrige helg hadde han en shout out på nettet hvor han ba om spennende vegger å utsmykke med sin fantastiske serie av symboler basert på rubiks kube. Beboerne ved Apotekerparken var raskt ute og inviterte gatekunstneren til å jobbe i parken.

De forteller at de er overbegeistret over Brurock sin Distance Love. Både de voksne og barna i nabolaget elsker hjertet og budskapet som nå preger den vakre parken.

Kubene i hjertet stammer fra rubriks kube, som en også finner i parken.

Brurock fortalte til beborene som inviterte ham til å spraye sin stensil-kunst, at han kun ville gjøre piecen om han fant de riktige grønnfargene. Heldigvis klaffet alt for både beboerne og kunstneren i helgen, og gatekunsten gir parken et kjempeløft.

Apotekerhagen, parkområde i øvre del av Claus Frimanns gate. Oppkalt etter slekten Dynner, et familiedynasti av farmasøyter som var knyttet til Løveapoteket i fire generasjoner (1727–1811) og som dyrket urter til medisinske formål i området.

Bergen byleksikon

Mer street art av Brurock på bergenkunst.no

Distance Love er perfekt plassert i Apotekerhagen i Bergen.