SV kontoret utsmykket av byens mest politiske gatekunstner

Bergenkunst
Shroomtopia av gatekunstner AFK på kontoret til Bergen SV på St. Jacobsplass.
Shroomtopia av gatekunstner AFK på kontoret til Bergen SV på St. Jacobsplass. Landets stiligste partikontor blir en inspirerende base under årets valgkamp.

AFK hadde en koselig førjulsøkt med sine venner fra street art miljøet i Bergen, da seks av byens beste gatekunstnere utsmykket det nyoppussede SV kontoret på St. Jacobsplass.

Landets ledende gatekunstner lekte seg på veggen med veggmaling og stencilkunst, og skapte fantastiske Shroomtopia, som er tittelen på det detaljerte stencilverket.

Vanligvis har AFK sterke politiske eller samfunnskritiske budskap i sin street art. Det er derfor spennende å se kunstneren bruke mer subtile budskap og stemninger i piecen på SV kontoret. Betrakteren kan drømme seg vekk i fantasirikdommen, og la seg imponere av gatekunst-teknikker av høyeste kvalitet.

Annonse: Kjøp kunst fra lokale gatekunstnere
Kjøp graffiti inspirert kunst direkte fra lokale kunstnere på Loophole - The Underground Art Market

AFK er kjent for en dempet fargebruk, som fremhever og styrker stemningen i veggmalerier som Shroomtopia.

Det er nok mange i SV som kjenner AFK sin street art godt på grunn av hans slående politiske budskap. AFK setter ofte søkelyset på saker som er hjertesaker for SVere, som palestinernes kamp, flyktningkatastrofene, maktkritikk, klimakampen og ytringsfrihet.

Julian Assange saken har engasjert AFK spesielt i den senere tid, noe han har uttrykt flere ganger på gaten i Bergen.

Street art på SV kontoret:
Hanna Kvanmo
Selvportrett av Nimi


Next Post

Silver writing i vinterland

Inspector Jacques Clouseau er en etterlevning fra den fenomenale piecen til Squash og Miko: The Pink Panther and the Graffiti Mystery. Den ferske crew-piecen på Nesttun har en fargerik bakgrunn med et mønster som binder writingen sammen, men det er bruken av sølv – eller chrome – som preger den […]
WC Crew var godt representert da tre graffiti-crews kom seg ut i vinterkulden i nyttårshelgen. Crewene hadde en silver jam på Nesttun.