Styggen på Ryggen av Pyritt på berømt spot

"Styggen på Ryggen av Pyritt i Professor Keysers gate sommeren 2021. Uttrykket Styggen på Ryggen ble udødeliggjort i Norge med mega-hiten av OnklP & De Fjerne Slektningene i 2014.
«Styggen på Ryggen av Pyritt i Professor Keysers gate sommeren 2021. Uttrykket Styggen på Ryggen ble udødeliggjort i Norge med mega-hiten av OnklP & De Fjerne Slektningene i 2014.

«Styggen på ryggen» er et bestillingsverk som ble laget på lerret, men som jeg også ville ha ut på gaten. Han som bestilte motivet hadde en rørende historie, og han har denne tatoveringen av en stor hodeskalle som dekker hele ryggen. Han ønsket at hodeskallen skulle være med i maleriet. Derfor gjorde jeg det i den gode gamle stilen med svart, hvitt og selvfølgelig gull. Huseieren ble også veldig fornøyd, da det pleide å være et Dolk-stykke der som ble tagget overalt og måtte males over, sier Pyritt til sine følgere.

Dolk verket som spoten er kjent for er Phone Love, som er et av fire klassiske Dolk-verk i Bergen sentrum som fremdeles er i god stand etter mange år på gaten.