Street art-mesterens første selvportrett

Bergenkunst
Gatekunstner Nimi sitt første selvportrett. På SV kontoret i Bergen på St. Jacobsplass. Desember 2020.
Gatekunstner Nimi sitt første selvportrett dukket opp på veggen på SV kontoret i Bergen i desember 2020.

I selfiens tidsalder er det givende og flott å se stemningsfulle selvportrett av høy kunstnerisk kvalitet. Gatekunstner Naeem Searle (Nimi) har gitt sitt første selvportrett tittelen «Carve your roots», og kunstverket ble malt rett på veggen på kontoret til Bergen SV like før jul 2020.

Selvportrett er svært uvanlig innen gatekunst av naturlige årsaker. Mange street artister holder seg anonyme, eller har fokus på budskap eller kunstnerisk uttrykk. Det er naturstridig for en gatekunstner å eksponere seg selv på gaten.

Derfor er det ekstra spennende at gatekunst-veteranen Nimi, velger å utforske selvportrett på veggen på SV-kontoret.

Annonse: Kjøp kunst fra lokale gatekunstnere
Kjøp graffiti inspirert kunst direkte fra lokale kunstnere på Loophole - The Underground Art Market

Nimi sitt første selvportrett viser en konsentrert kunstner utøve sitt håndverk. Stilen er gjenkjennelig fra tidligere gatekunstverk av Nimi, og fokuset er på den kreative prosessen, og utforskingen av hans kunstneriske røtter.

«Carve your roots» er andre piece ut i serien: Street art på SV-kontoret på St. Jacobsplass. For ordens skyld vil jeg legge til at forfatter av bergenkunst.no er medlem i Bergen SV.

Første piece: Hanna Kvanmo.


Next Post

Knus fascismen: Sjelden piece avslutter graffiti-året

Graffiti-året 2020 på lovligveggen på Sentralbadet ble avsluttet med ett av årets sterkeste budskap. ANTIFA, som har sin opprinnelse i Norge i Blitz-miljøet på 90-tallet, har tydeligvis noen svært dyktige writere i miljøet. Piecen er mektig og kreativ, og budskapet er soleklart. Fuck SIAN og NMB, hilsen Bergenske Adidas Riddere. […]
ANTIFA-piece på Sentralbadet i Bergen desember 2020.