Sterk ny gatekunst på Fløttmannsplassen

I løpet av kort tid har det kommet tre nye gatekunstverk ved Fløttmannsplassen på Gyldenpris-siden av Småpudden. Disse to paste upene er malt av tydelig erfarne kunstnere. Portrettet av Angela Davis er signert Nimi, som er en av byens mest kjente gatekunstnere. Yoga-piecen ved siden av er signert Kamadeva, som er en ny signatur på gaten i Bergen.
I løpet av kort tid har det kommet tre nye gatekunstverk ved Fløttmannsplassen på Gyldenpris-siden av Småpudden. Disse to forseggjorte paste upene er malt av tydelig erfarne kunstnere. Portrettet av Angela Davis er signert Nimi, som er en av byens mest kjente gatekunstnere. Yoga-piecen ved siden av er signert Kamadeva, som er en ny signatur på gaten i Bergen.

Det tredje nye kunstverket på spotten er Tegnepinne sin populære «Hang in there», som hang utenfor teststasjonen på Sentralbadet tidligere i vår. Hang in there kan du nå finne på Fløttmannplassen, eller inne på teststasjonen på Sentralbadet.

Nimi sitt nydelige portrett av den berømte amerikanske politiske aktivisten og filosofen Angela Davis, er malt på en spennende bakgrunn av resirkulerte sider fra kunstmagasiner. Angela Davis har i hele sitt liv vært en forkjemper for rettigheter for afro-amerikanere, kvinner, homofile og fanger. På slutten av 60-tallet og på 70-tallet var hun svært radikal, og var blant annet en del av The Black Panther-bevegelsen i Los Angeles.

Nimi sin Angela Davis piece synes jeg setter søkelyset på at de rettighetene Black Panther -bevegelsen kjempet for er mange av de samme sakene som Black Lives Matter-bevegelsen kjemper for i dag.
Nimi sin Angela Davis piece synes jeg setter søkelyset på at de rettighetene Black Panther-bevegelsen kjempet for, er mange av de samme rettighetene som Black Lives Matter-bevegelsen kjemper for i dag. Rett til frihet fra å bli forfulgt, kamp mot politivold mot afroamerikanere og fattigdomsbekjempelse er temaer som går igjen opp gjennom amerikansk historie.

I dag er Angela Davis 76 år gammel og et inspirerende ikon for alle som kjemper mot systematisk rasisme og forskjellsbehandling i USA, og verden over. Hun har et langt forfatterskap bak seg og var frem til 2008 professor ved University of California. Hun er en flittig debattant og taler, særlig ved grasrotarrangementer.

Ved siden av Nimi har en ny signatur dukket opp med fredfull og harmonisk yoga-kunst.
Ved siden av Nimi har en ny signatur, Kamadeva, dukket opp med fredfull og harmonisk yoga-kunst.

Seek inner light.

Kamadeva

Kamadeva piecen er malt av en erfaren kunstner. Det får en fort inntrykk av på grunn av den flotte fargebruken, og at maleriet er en studie i anatomi. Folk som har inngående kjennskap til kunstmiljøet i Bergen ser nok fort hvilken kunstner som skuler seg bak den ferske signaturen Kamadeva.

Kamadeva er den hinduistiske guden for menneskelig kjærlighet eller begjær, og er sentral i flere yoga-filosofier. Piecen ved Fløttmannsplassen er unik i Bergen. Det er sjeldent å se så komplette malerier på gaten med fokus på kjærlighet, harmoni og anatomi.