Sophie Elise protesterte da RC startet debatt om kroppspress

Bergenkunst
RC sin Altarpiece New er en del av street art utstillingen Know Yourself utenfor Rådhuset. Bergen 2020.

Bildene RC har valgt til sin Altarpiece New er tatt fra Instagram-profilen til den mest profilerte unge influenceren i Norge, Sophie Elise. RC gir bildene nytt innhold ved å sette dem sammen, og legge til nye elementer.

Han stiller spørsmål ved hva et slikt hyperseksualisert, narsissistisk kroppsfokus gjør med oss som individer og samfunn.

The intentions of the artist are that we ask ourselves why showing private parts in real public spaces classifies as indecent exposure, would be (seen as) problematic by the general public and even fined by authorities is allowed in social media spaces.

piecebypiece.no

RC ønsket å starte en viktig debatt med sitt gatekunstverk. Det er ikke et direkte angrep på Sophie Elise. Et av premissene han legger for debatten er at de unge influencerne også kan være ofre for en kynisk medieindustri.

Annonse: Kjøp kunst fra lokale gatekunstnere
Kjøp graffiti inspirert kunst direkte fra lokale kunstnere på Loophole - The Underground Art Market

Etter at RC fikk reaksjoner fra Sophie Elise på kritikken mot influencerne i piecen, ser det ut som om han har konkludert med at akkurat Sophie Elise vet godt hva hun bidrar til.

Sophie Elise har lest teksten jeg skrev til bildet. Hun har skrevet til meg der hun sier at hun ikke er enig med bildets kritiske innhold. At hun blir «Empowered» av å vise kroppen sin. Jeg velger å tro at hun forstår at hun er en dårlig innflytelse på unge jenter, men at det nå er snakk om en merkevare, et produkt hun lever av… noe som ansvarliggjør henne enda mer. Det er viktig å ta debatten.

RC

Alt fra street art utstillingen Know Yourself på bergenkunst.no

Ved å legge til elementer på Sophie Elise sine Insta-bilder, får RC frem sin kritikk mot influencer-kulturen.
Next Post

Den gyldne middelvei: En by for mennesker

Pablo Allen har dyrket sin lidenskap for Picasso-inspirert kunst i høst og sommer. Han debuterer som gatekunstner med to sterke veggmalerier i Vikens gate på Danmarksplass. Å stå der å male er terapi for meg. Min store lidenskap nå er å lage kunst. Jeg bruker Pablo foran navnet mitt, for […]