RC på SV kontoret: – Alle har behov for å uttrykke seg kreativt

Veggmaleri av gatekunstneren RC på det nyoppussede SV kontoret på St Jacobsplass i Bergen. Desember 2020.
Veggmaleri av gatekunstneren RC på det nyoppussede SV kontoret på St Jacobsplass i Bergen. I julen fikk Vestland og Bergen SV syv piecer, laget av gatekunstnere i Bergen, på veggene på det nye partikontoret.

– Med dette veggmaleriet ønsker jeg å vise at alle mennesker har et behov for å uttrykke seg. Jeg ønsker å få frem at vi alle har en iboende evne til å være eksepsjonell, sier RC.

Inspirasjonen til motivet har RC fått fra det prisvinnende fotografiet «Songs of Freedom» av Michael Aboya fra Ghana. Fotoet er igjen inspirert av Bob Marley sin legendariske «Redemption Song».

But my hand was made strong
By the hand of the Almighty
We forward in this generation
Triumphantly
Won’t you help to sing
These songs of freedom?
‘Cause all I ever have
Redemption songs

Bob Marley

– Symbolikken i veggmaleriet er veldig intuitiv, men det handler om at når vi har behov som frihet, mat og trygghet dekket, så må vi tilby alle slags mennesker å få dekket de kunstneriske og kreative behovene våre. Da har vi gjort noe godt, og jeg føler at SV er et parti som ønsker det. Jeg synes at det er viktig å ta vare på hverandre, sier RC.

RC sitt veggmaleri er en studie verdt, og veldig i tråd med SVs verdisyn. Som en fin detalj har RC signert muralen i SV sine farger.

SV kontoret i Bergen blir en inspirerende base i den kommende valgkampen.

Veggmaleriet til RC er fjerde piece ut i serien: Street art på SV-kontoret. For ordens skyld vil jeg legge til at forfatter av bergenkunst.no er medlem i Bergen SV.

Street art på SV kontoret:
Hanna Kvanmo
Selvportrett av Nimi
Shroomtopia av AFK