RC feirer Pride med portrett av transkjønnet venn

Gatekunstner Rodrigo Cortez, RC, gjorde ferdig sitt unike portrett av vennen Totti Munch før Pride uken startet i Bergen lørdag. Det tolvte og siste store portrettet på Solheim Omsorgsboliger på Danmarksplass, er et dobbeltportrett hvor kunstneren ønsker å vise kameratens modige reise som transperson.
Gatekunstner Rodrigo Cortez, RC, gjorde ferdig sitt unike portrett av vennen Totti Munch Jensen før Pride uken startet i Bergen lørdag. Det tolvte og siste store portrettet på Solheim Omsorgsboliger på Danmarksplass, er et dobbeltportrett hvor kunstneren ønsker å vise kameratens modige reise som transperson.

RC er spesialisert på sterke portretter, og han har en fenomenal evne til å fange personligheten til dem han portretterer gjennom blikkontakt og gløden i portrettene. Nå er de tolv portrettene av mennesker fra nærmiljøet rundt Danmarksplass ferdige, og Solheim Omsorgsboliger er byens beste spot for street art portretter av svært høy kvalitet.

– Jeg er beæret over å få portrettere min gode venn Totti, som jeg gikk på skole sammen med. Han er en fantastisk kunstner og en veldig hyggelig person. Jeg håper jeg greide å formidle identitetsovergangen hans som transperson med det doble portrettet jeg malte. Jeg ønsker å yte hans modige reise rettferdighet, sier RC.

Kunstneren innrømmer å det var en stor sjanse å ta å male en silhuett over hovedportrettet på denne måten. RC er svært fornøyd med resultatet, og glad for at han tok sjansen på å forsterke budskapet i portrettet med en ny teknikk.

– Silhuetten som kommer fra hovedportrettet, har fargene på trans-flagget: Blått, rosa og hvitt, forteller han.

Portrettets iboende kraft ligger i blikkontakten som oppstår mellom verket og publikum.

I tillegg til Totti som er transkjønnet finner en nydelige portretter av et mangfold mennesker. Akkurat som nærmiljøet porrtrettene står i er de preget av mangfold, varme og inkludering.
I tillegg til Totti, som er transkjønnet, finner en nydelige portretter av et mangfold mennesker på Solheim omsorgsboliger. Akkurat som nærmiljøet portrettene står i er de preget av mangfold, varme og inkludering.
RC sitt fantastiske portrettgalleri er en viktig del av opprustingen av nærmiljøet rundt omsorgsboligene.
RC sitt fantastiske portrettgalleri er en viktig del av opprustingen av nærmiljøet rundt omsorgsboligene.
Møtet med guttene på fritidsklubben ved Ny-Krohnborg var spesielt inspirerende for RC under forarbeidet til de store gatekunst-portrettene på Danmarksplass.
Møtet med guttene på fritidsklubben ved Ny-Krohnborg skole var spesielt inspirerende for RC under forarbeidet til de store gatekunst-portrettene på Danmarksplass.