Nye fete spoter og graffiti til barna

Spiralis av Squash i Vaskerelven er en usedvanlig fet piece på en eksepsjonelt tilgjengelig spot.
Spiralis av Squash i Vaskerelven er en usedvanlig fet piece på en eksepsjonelt tilgjengelig spot. Uttrykket til Spiralis er klassisk, og måten den karakteristiske lange halen bukter seg gjennom piecen på er et trekk som gir piecen en ekstra dimensjon.

Squash er en sentral writer i graffitimiljøet, og han har satt farge på Bergen i mange år. Han avslører at Spiralis-piecen er en av de han er mest fornøyd med gjennom alle årene med graffiti. Den rolige fargen i bokstavene står i sterk kontrast til den fargesterke bakgrunnen og Spiralis, og er et godt og modig fargevalg.

Piecen er full av kjærlighet til europeisk tegneseriekunst, og har en god dose humor. Spoten på et tregjerde i Vaskerelven er svært uvanlig, og piecen vil bli sett av mange flere bergensere enn hvis den var sprayet på de vanlige spotene i sentrum eller Sentralbadet.

Til Barna! er en gave fra Squash til barna i nabolaget på Nygårdshøyden. Den er sprayet på et tregjerde ved Johanneskirken.
Til Barna! er en gave fra Squash, Nzer og Riot til barna i nabolaget på Nygårdshøyden. Den er sprayet på et tregjerde ved Johanneskirken.

Det har dukket opp tre nye graffiti-piecer midt i sentrum på svært uvanlige steder. Det er få gode spoter så sentralt i bykjernen for writing. Indre bykjerne har alltid vært dominert av stencil-kunst, hvis en ser bort fra Sentralbadet. Derfor er det ekstra hyggelig å se de beste writerne spraye massive piecer steder mange bergensere nå vil få sitt første spontane møte med graffiti av høy kvalitet.

Til Barna! piecen er skrevet rundt et gatehjørne ved Johanneskirken.
Til Barna! piecen er skrevet rundt et gatehjørne ved Johanneskirken.
Riot, Nzer og Squash maler ofte sammen, og jeg mistenker at de alle er VBSU Crew.
Riot, Nzer og Squash maler ofte sammen, og jeg mistenker at de alle er VBSU Crew.

Squash forteller at det ikke er tilfeldig at de store piecene dukker opp på tregjerder rundt byggeplasser i sentrum. Han har tatt initiativ til en avtale med Obas Entreprenør, som umiddelbart synes det var en glimrende ide å la graffiti-gutta dekorere tregjerdene.

Det er er svært positivt både for writerne, Obas og ikke minst bergenserne.

Ulrike Pihls hus er under oppussing, og graffiti crewene sprayer fete piecer på nye spoter. Writing av Tri 21 og Nzer.
Ulrike Pihls hus er under oppussing, og graffiti crewene sprayer fete piecer på nye spoter. Writing av Tri 21 og Nzer. Den svarte bakgrunnen fremhever den fargesterke writingen, og ikke minst den ekstremt kule gatekatten.

Vi har så langt sett flere titalls spennende street art piecer på tregjerder rundt Korskirken, Domkirken og Sundt. Personlig synes jeg disse spotene egner seg ekstra godt til graffiti.