Ny fantasktisk hotspot for street art i Bergen

Meieriet 2020: Lise er i sommerhumør.

Sommeren 2020 har virkelig fått gatekunstnerne i Bergen ut i solen. Over 30 gatekunstnere og graffiti writere har hatt en gigantisk street art jam i sommer, og skapt en ny oase for gatekunstinteresserte i Bergen.

Meieriet 2020: Ny sterk piece fra Bly, omringet av tags av artistene som har sprayet på den gamle meieribygningene på Minde/Wergeland.

I løpet av en liten uke i begynnelsen av juni fikk over 30 kunstnere innen de fleste gatekunstgenre slå seg løs, og spraye de gamle meieribygningene til Tine Meierier på Wergeland/Minde. Meieriet har flyttet ut, og StreetArt Bergen arrangerte megajam på industriområdet. I samarbeid med Bonava og Tapperiet AS skaffet de sparybokser og samlet kunstnerne i sommersolen.

Meieriet 2020: En perfekt plassert piece. Min favoritt graffitipiece på området.

Det anbefales virkelig å ta en tur ned til industriområdet på Wergeland. Der finner du graffiti, stensiler og malerier av noen av Bergens absolutt mest kreative gatekunstnere. Bare AFK sin 100 % vegan er verdt turen alene.

bergenkunst.no
Meieriet 2020: Er det Puddefjordsbroen som har inspirert Miko?

Området er åpent for publikum så det anbefales på det varmeste å ta en tur innom. Den enkleste inngangen er fra Kanalveien/Minde Alle. Det er også en port i gjerdet som er åpen.

Meieriet 2020: rip street art sin Croconomy på gamle Tine Meierier på Wergeland/Minde.

Det som gjør Meieriet 2020 til et så unikt prosjekt innen gatekunst i Bergen er variasjonen av teknikker street artistene har brukt. Her finner du de beste stensilkunstnerne, de mest kreative graffitiwritene og de mest interessante malerne og strikkekunstnerne. Alt i samme gategalleri.