Nimi setter søkelys på klasehodepine

Beneath the surface av Nimi i Østre Skostredet i Bergen. Veggmaleriet setter fokus på den grusomme sykdommen klasehodepine.

Beneath the surface er et veggmaleri av min venn Reidar Storaker, han lider av klasehodepine. Klasehodepine er en av de mest smertefulle tilstandene som er kjent for menneskeheten, og kvinner som lider av klasehodepine beskriver smerten som verre enn fødsel.

Nimi

Nimi viser smerten som klasehodepine er beryktet for som et kaos av intense farger. Veggmaleriet er ekstra sterkt når en vet hva det handler om.

Noe av det verste med den sjeldne sykdommen er at det ikke finnes noen kur eller effektiv behandling mot smertene.

Mangel på finansiering dytter enhver form for kur langt inn i fremtiden. Bevissthet rundt denne tilstanden er viktig. Takk til Reidar for hans tapperhet.

Nimi

Nimi er opprinnelig fra Sør-Afrika, men vokste opp i London. Han har holdt på med gatekunst siden 80-tallet. Naeem Searle, som han heter, har bodd i Bergen siden slutten av 90-tallet, og tok arkitektutdannelse ved Bergen Arkitekthøgskole.

Nimi har i mange år hatt et brennende hjerte for street art i Bergen. En finner mange piecer av Nimi rundt i byen vår. Han er en viktig del av kjernen i gatekunstmiljøet i Bergen, og har inspirert utallige bergenske gatekunstnere opp gjennom årene.

Naeem Searle er en ettertraktet kunstner i Bergen. Senest 17. mai hadde han en separatutstilling hos Kunsthuset Wendelboe.

Veggmaleriet sto ferdig i september i fjor, og preger nå denne veggen i Østre Skostredet.

Mer informasjon om klasehodepine!