Mr.Adolfito utvider sitt graffiti-univers

Mr.Adolfito utvikler sitt nye graffiti-navn CARBS. - Som writer fungerer ikke Mr.Adolfito. Det er for langt og passer ikke som en graffiti piece, sier Adolfito Martinez.
Mr.Adolfito utvikler sitt nye graffiti-navn CARBS. – Som writer fungerer ikke Mr.Adolfito. Det er for langt, og passer ikke som en graffiti piece, sier Adolfito Martinez.

Mr. Adolfito har blitt kjent i graffiti-miljøet i sommer for sine fargerike wrestlere, og sine mange piecer på Meieriet og Nesttun. En finner også wrestlere i sentrum og i Fyllingsdalen.

Den blå wrestleren i bakgrunnen er nummer 84 som er sprayet i Bergen i 2020. Mr.Adolfito er helt overbevist om at han når målet sitt, som er å spraye til sammen 100 wrestlere før 2020 er ferdig.

– Wrestlerne representerer den rene gleden ved å skape noe fargerikt og morsomt uten å planlegge så mye på forhånd. Slik som skapergleden vår var som barn. Når vi blir eldre blir vi så opptatt av å få ut vårt fulle potensiale, og få et perfekt resultat, at det er lett å glemme den spontane skapergleden vi hadde da vi var små, sier Adolfito Martinez.

Han er fra Mexico City, og har bodd i Bergen med familien i halvannet år. Mr.Adolfito forteller at wrestlerne også er et sterkt uttrykk fra meksikansk kultur.

Adolfito Martinez er multikunstner innen graffiti og urban kunst.
Adolfito Martinez er multikunstner. Han forklarer at når bildet er ferdig skal en kunne sette de seks delene av bildet sammen i hvilken som helst rekkefølge, og symbolene vil passe sammen og gi et helhetlig mønster.

Mr.Adolfito har en lang karriere bak seg som designer, men ønsker i så stor grad som mulig å leve av kunsten sin. Han jobber innen mange forskjellige genre, som graffiti, urban art, tekstil og writing.

Jakkene fra Mr.Adolfito med graffiti-design får en finish med nagler og en bård av sikkerhetsnåler.
Jakkene fra Mr.Adolfito, med graffiti-design, får en finish med nagler og sikkerhetsnåler.

For tiden jobber Martinez i sitt atelier på Nesttun, men han flytter snart inn i et nytt arbeidslokale på Skjold. Men først skal det arrangeres graffiti-julemarked med crewet SMK.

Det unike graffiti-julemarkedet blir arrangert av SMK Crew i Hardangerveien 7b den 28. og 29. november fra klokken 1000 til 1600.

CARBS er det nye graffiti-navnet til Mr.Adolfito.
CARBS er det nye graffiti-navnet til Mr.Adolfito. – Jeg fikk ideen til CARBS under en legetime med datteren min. Det var så mye snakk om carbs, carbs, carbs, sier han og ler godt.

Mr.Adolfito er medlem i SMK Crew i Bergen, sammen med graffere som AMPER, Chump og flere andre. Stencil-kunster Bly er også medlem i SMK.

– Grunnen til at jeg er med i et SMK Crew er først og fremst på grunn av vennskap og sosialt fellesskap, men det handler også om status i graffiti-miljøet i Bergen, sier Mr.Adolfito (CARBS).

Den blide, og alltid hyggelige, graffiti-kunstneren har blitt tatt opp av flere gallerier som er spesialisert på street art.

Mr.Adolfito ble først kjent for sine fargesterke wrestlere, men har langt større bredde i sin kunstneriske produksjon enn hva som kommer frem på gaten.
Mr.Adolfito ble først kjent i Bergen for sine fargesterke wrestlere, men har langt større bredde i sin kunstneriske produksjon enn det som kommer frem på gaten.
Mr.Adolfito sine wrestlere i sitt rette element på Nesttun.
Mr.Adolfito sine wrestlere i sitt rette element på Nesttun.