Moderne Melankoli på gaten i Bergen

Pablo Allen sin piece Melankoli er en street art-tolkning av Munch sitt mesterverk. Danmarksplass i Bergen 2020.

Pablo Allen bruker mange av trekkene i det berømte Edvard Munch maleriet Melankoli i sin fabelaktige tolkning. Skikkelsene på bryggen, den diagonale strandlinjen, landskapet, himmelen og ikke minst stemningen, gir sterke assosiasjoner til Munch. Det er de moderne elementene og de sterke fargene som får Pablo Allen sin piece til å skinne ekstra på veggen utenfor Magic Hotel.

Piecen er ett av to veggmalerier han jobber med på samme sted på Danmarksplass.

Melankoli er Pablo Allen sin første piece som gatekunstner. Han forteller at han fikk ideen til å prøve seg på street art for et par måneder siden. Inspirasjonen fikk han fra gatekunstverkene som preger muren som går opp bakken ved Magic Hotel Solheimsviken.

Jeg har hatt utstilling av fem store malerier på Magic for en tid tilbake, så jeg spurte daglig leder om jeg kunne slå meg løs på veggen og lovet å lage noe som skulle bli bra og positivt for nærmiljøet. Jeg fikk frie tøyler, så i en alder av 60 år debuterer jeg nå med street art.

Pablo Allen

Pablo Allen, som har bakgrunn som grafisk designer, forteller at han selv bor i nærheten, og at han har hatt mange hyggelige samtaler med folk i nærmiljøet.

Jeg har fått veldig mange positive tilbakemeldinger fra unge som eldre. Det er en drivkraft nok til å ha lyst til å gjøre et skikkelig arbeid som kan være til glede for naboer og forbipasserende.

Pablo Allen