Mesterlig analogt av Coma Girl

Coma Girl startet årets gatekunstsesong med en nydelig versjon av His Masters Voice. Francis Barrauds maleriet av foxterrieren Nipper er varemerket til selskapet som sto bak de aller første norske plateinnspillingene.
Coma Girl startet årets gatekunstsesong med en nydelig versjon av His Master’s Voice. Francis Barraud maleriet av foxterrieren Nipper er varemerket til selskapet som sto bak de aller første norske plateinnspillingene i desember 1904. I Norge var det spesielt klassisk musikk som ble gitt ut på vinyl under logoen His Masters Voice.

Coma Girl har blitt en favoritt blant street art elskende bergensere. Hun er kjent for stilsikre stenciler, ofte av dyr, med gode og subtile poenger. I år startet hun gatekunstsesongen på hot spoten USF Verftet.

Det er mange som tidvis drømmer tilbake til en mer analog tid, og har gode minner fra vinylplatenes tidsalder. His Master’s Voice er et britisk platemerke som fremdeles eksisterer i form av HMV-butikker i England, som eies av EMI.

His Masters Voice. Logo og maleri av  Francis Barrauds.

Den ikoniske logoen skaper fremdeles gode assosiasjoner for flere generasjoner nordmenn.

Det er ikke tvil om at vi mister noen viktige kvaliteter når all kunst og musikk skal digitaliseres. Det er velkjent at vinylplater gir en varmere, og for mange bedre lydopplevelse. På samme måte vil kvaliteter innen kunstmaleri, gatekunst og andre kunstformer utfordres, nå når digitaliseringstrenden for alvor tar av på kunstmarkedet, og alle skal satse på digital- og kryptokunst.

All ære til Coma Girl for å holde gatekunsten analog, og sette søkelyset på det klassiske, varme og nære i musikk og kunst.