Legender på gaten i Bergen

Bergenkunst
Et portrett av David Bowie ved Steinkjellergaten i Bergen.

For en tid tilbake hadde Bergen besøk av de spanske gatekunstnerne og graffitiwriterne Bisho Sevillano og Rochihiro. De sprayet denne hyllesten til legendariske David Bowie på en vegg i smauet ved Steinkjellergaten.

Smauet er så trangt at det er vanskelig å ta bilder med riktig perspektiv. Det beste er å stikke innom å se veggmaleriet selv.

Mural painted in Bergen, Norway. A great satisfaction to paint one of the greatest musician. Very happy with the result. Don’t stop painting and travelling.

Rocio Cruz – Rochihiro

Det er mye gatekunst i Bergen med populærkulturelle referanser, men ikke så veldig mange portretter av musikere som har inspirert gatekunstnerne.

Annonse: Kjøp kunst fra lokale gatekunstnere
Kjøp graffiti inspirert kunst direkte fra lokale kunstnere på Loophole - The Underground Art Market

Rip street art sin stensil av David Bowie ved Verftet i Bergen.

Rip street art er tydelig inspirert av kunstgeniet David Bowie. Dette portrettet finner du ved Verftet. Han har sprayet den samme stensilen på Skur 14 på Holdbergskaien.

Rip street art står bak dette snedige dobbeltportrettet av Bob Dylan på Verftet.

Det er fremdeles mye spennende gatekunst på og rundt Verftet i Bergen. Det anbefales å snike rundt i kriker og kroker.

Denne stensilen av rip street art er noen år gammel, men holder seg godt på murbygningen.

Next Post

Et av Bergens mest omdiskuterte monumenter

Allerede i 1969 vant Knut Steen utkastkonkurransen til et Olav Kyrre-monument sentralt plassert i byen. Bergens grunnlegger Olav Kyrre skulle hedres. Bergen ble grunnlagt i 1070, og fikk navnet Bjørgvin, som betyr «den grønne egnen mellom fjellene». Det skulle ta nesten 30 år med ekte bergensk krangling, engasjement og temperament […]