Lanserer ny signatur med stencil av berømt kitch maleri på Bystasjonen

Bergenkunst
AT Artworks har gitt den ferske stencilen i undergangen på Bystasjonen navnet Redningsmannen. Motivet er også kjent som Fiskeren, og har hengt i norske hjem og hytter i snart 100 år.
AT Artworks har gitt den ferske stencilen i undergangen på Bystasjonen navnet Fiskeren. Motivet er også kjent som Redningsmannen. Det kjente maleriet sees på som kitch i kunstkretser, og har hengt i norske hjem og hytter i snart 100 år. Bak den nye kunstner-signaturen AT Artworks, står to bergensere som har eksperimentert kreativt sammen i flere år.

De to kunstnerne kombinerer flere stilarter, og har bakgrunn fra graffiti og street art. Nå lanserer de kunst under nytt navn, og deres detaljerte versjon av Fiskeren er stencil-arbeid av høy kvalitet. Fiskeren er det første offentlig tilgjengelige kunstverket av AT Artworks, og det blir spennende å se om vi får se mer gatekunst fra de to talentfulle kunstnerne utover våren.

Fiskeren har i mange år hengt i norske hus og hytter. Dessverre er han verken norsk eller fisker, han var en kjent redningsbåtkaptein fra Nederland. Og bildet ble malt av en reisende kunstner fra Tyskland.

AT Artworks

Fiskeren er ett av flere nye stencilverk i det heftige stencil-galleriet i undergangen mellom Bystasjonen og Bybanen. Samlingen av stencilkunst i tunnelen er unik. Både på grunn av den enorme variasjonen av forskjellige kunstnere, og på grunn av at kunsten er tilgjengelig for folk flest mesteparten av døgnet.

Det er KA Galleri som står bak stencil-galleriet, med god støtte fra Vestland Fylkeskommune, Bergen Storsenter og kunstnerne som utsmykker undergangen.

Annonse: Kjøp kunst fra lokale gatekunstnere
Kjøp graffiti inspirert kunst direkte fra lokale kunstnere på Loophole - The Underground Art Market

Målet til KA Galleri er å få vist frem alle de flotte stencilverkene, og kunstnerne vi har. Kanskje har KA Galleri startet verdens lengste undergang for stencilkunst?

KA Galleri

Kunstnerduoen lanserer offisielt sin nye kunstsatsing på KA Galleri søndag 14 mars. Invitasjonen finner du her.

Vossa Jazz kunstner itpd har flere stencilverk i tunnelen.
Vossa Jazz kunstner itpd har flere stencilverk i tunnelen på Bystasjonen.
Gatekunstner Ninja, sitt første stencilverk er på plass, og kan sees når som helst på Bystasjonen i Bergen.
Gatekunstner Ninjah sitt første stencilverk er på plass, og kan sees når som helst på Bystasjonen i Bergen.

Next Post

Rolig graffiti-session i solen

Graffiti-miljøet i Bergen har flere subkulturer. Noen sprayer piecer som tar lang tid å få perfekte, andre driver med throw ups, tagging og bombing. Tokig og Womer er erfarne graffiti writere, og står sentralt i graffiti miljøet i Bergen. De fleste writere er innom lovligveggene med ujevne mellomrom for å […]
Graffiti writerne i Bergen sprayer helst på ulovlige spoter, men lovligveggene gir anledning til en roligere session på en solrik vårdag. Tokig hang nylig med venner på Nesttun.