Korona-kunst fra ny gatekunstner i Bergen

Bee er en ny anonym gatekunstner som har markert seg på gaten de siste månedene med flere piecer med covid pandemien som tema. Denne versjonen av Banksy sitt mest berømte gatekunstverk "Girl with Balloon" dukket opp utenfor teststasjonen i Marken.
Bee er en ny anonym gatekunstner som har markert seg på gaten de siste månedene med flere piecer med korona-pandemien som tema. Denne versjonen av Banksy sitt mest berømte gatekunstverk «Girl with Balloon» dukket opp utenfor teststasjonen i gågaten i Strandgaten.

«Girl with Balloon» er verdens mest siterte gatekunstverk, og motivet skaper ikke særlig entusiasme fra gatekunstinteresserte lengre. Men av og til er det på sin plass å bruke ikoniske kunstverk på nye måter. Korona pandemien påvirker oss alle veldig sterkt, og da fungerer ofte slike ikoner for å få frem nye poenger ved hjelp av kjente assosiasjoner.

Spoten utenfor testsenteret i gågaten i Strandgaten gjør piecen enda sterkere.

Jenten som blir dratt til værs av covid19-viruset kan tolkes på mange måter. Det kan være en kommentar på at barn og unge har blitt rammet spesielt hardt av nedstengingen av samfunnet, eller en påminning om at stadig yngre mennesker blir syke og får alvorlige senskader av korona-pandemien.

En hel flokk med sauer med munnbind er løs i Bergen. Dette var den første piecen av Bee jeg la merke til i byen vår. Etterhvert dukket det opp flere sauer, også i rosa, spesielt langs bybanetraseen.
En hel flokk sauer med munnbind er løs i Bergen. Dette var den første piecen av Bee jeg la merke til i byen vår. Etter hvert dukket det opp flere sauer, også i rosa, spesielt langs bybanetraseen.

Sauene er spesielt interessante fordi de kan tolkes som om vi alle går rundt som en gjeng dumme sauer, og blindt følger myndighetenes pålegg. Sauer er ikke kjent for å være særlig smarte.

Det er uansett et viktig innspill i debatten fra gaten, og et godt stunt å spraye så mange sauer på så kort tid.