Knus fascismen: Sjelden piece avslutter graffiti-året

Bergenkunst
ANTIFA-piece på Sentralbadet i Bergen desember 2020.
ANTIFA-piece på Sentralbadet i Bergen desember 2020. Det er sjeldent i Bergen at graffiti piecer har et så sterkt politisk budskap.

Graffiti-året 2020 på lovligveggen på Sentralbadet ble avsluttet med ett av årets sterkeste budskap. ANTIFA, som har sin opprinnelse i Norge i Blitz-miljøet på 90-tallet, har tydeligvis noen svært dyktige writere i miljøet.

Piecen er mektig og kreativ, og budskapet er soleklart. Fuck SIAN og NMB, hilsen Bergenske Adidas Riddere.

De siste årene har vi sett kraftige oppsving i fascistiske tendenser i Europa, og USA har vært holdt som gissel av en fascistisk president. ANTIFA sitt budskap er derfor viktigere enn på lenge.

Annonse: Kjøp kunst fra lokale gatekunstnere
Kjøp graffiti inspirert kunst direkte fra lokale kunstnere på Loophole - The Underground Art Market

Knus fascismen! Fresh graffiti piece på Sentralbadet i Bergen.
Knus fascismen! Fresh graffiti piece på Sentralbadet i Bergen.

Den ferske ANTIFA-piecen i Bergen er et svar på at det ikoniske antifascistiske maleriet på Blitz ble tilgriset med maling mandag 28. desember. Dette kort tid etter at nazistene fra NMB hengte opp en plakat på døren til huset.

Les mer om saken hos Antifascistisk Aksjon!


Next Post

Heftig Tegson-piece satt sitt preg på Nesttun

Nyttårsaften smalt en graffiti-bombe på Nesttun da denne heftige piecen dukket opp på veggen ved Fana Kulturhus. Den detaljerte FCA-piecen ble gjort ferdig første nyttårsdag, og det er ingen tvil om at graffiti-mesteren Tegson har brukt nyttårshelgen til kreativ writing i Bergen. Tegson startet med graffiti i Bergen på 2000-tallet, […]
Fresh Tegson piece på Nesttun, 1. januar 2021.