Klimafestivalen §112: Sprer klimabudskap med gatekunst

- Jeg ser på kunst, og spesiell gatekunst, som et godt virkemiddel for gå i en dialog med folk om klimakrisen og bærekraftig livsførsel, sier Mona. Hun malte forrige helg klima-kunst under Klimafestivalen §112 sammen med Aura, KBR, Dish og Lise. I morgen lørdag kan de se kunstverkene utstillt på klimafestivalens område ved Skur 15 fra klokken 1000 til 1600.
– Jeg ser på kunst, og spesiell gatekunst, som et godt virkemiddel for gå i en dialog med folk om klimakrisen og bærekraftig livsførsel, sier Mona. Hun malte forrige helg klima-kunst under Klimafestivalen §112 sammen med Aura, KBR, Dish og Lise. I morgen lørdag kan du se kunstverkene utstilt på klimafestivalens område ved Skur 15 fra klokken 1000 til 1600.

En liten gjeng av kunstnerne fra Street Art Girls fikk forrige helg gleden av å bidra på Klimafestivalen §112 på Havrommet ved Skur 15 (Holbergskaien). Klimakrisen er et tema som er viktig for gruppen. Respekt for naturen, og å utnytte de ressursene vi har har på en bærekraftig måte ligger i ryggmargen til kunstnerne, så dette var en festival gruppen satte pris på å bli inkludert i.

Dish har hatt en hektisk uke med både Pride og klimafestival i Bergen. - Takk til Klimafestivalen §112 som hjelper oss alle med å sette kursen mot en bedre fremtid!
Dish har hatt en hektisk uke med både Pride og klimafestival i Bergen. Hun er kjent for sine fantastiske fat, som alle er gamle fat som blir resirkulert til kunst.

Takk til Klimafestivalen §112 som hjelper oss alle med å sette kursen mot en bedre fremtid!

Måten vi behandler jorden vår på i dag er preget av den urettferdige fordelingen av de ressursene vi har fått på denne kloden. Rike nasjoner bidrar til en enorm forsøpling og forsuring av miljøet gjennom overforbruk, og ved å forflytte opprydningen over på nasjoner med mindre ressurser og kompetanse. Vi trenger en fordeling av de ressursene vi har, og et forbruk, som er rettferdig for alt liv. Balansen i samspillet mellom mennesker og natur må rettes opp, sier Aura.
– Måten vi behandler jorden vår på i dag er preget av den urettferdige fordelingen av de ressursene vi har fått på denne kloden. Rike nasjoner bidrar til en enorm forsøpling og forsuring av miljøet gjennom overforbruk, og ved å forflytte opprydningen over på nasjoner med mindre ressurser og kompetanse. Vi trenger en fordeling av de ressursene vi har, og et forbruk, som er rettferdig for alt liv. Balansen i samspillet mellom mennesker og natur må rettes opp, sier Aura.

Jeg ønsker et globalt grønnere tankesett preget av rettferdighet, slik at vi sammen tar ansvar for å rydde opp i rot og problemer vi har påført kloden vår.

- Klimaet blir påvirket av oss alle, og det eneste vi nå kan gjøre er å være sammen for å forhindre klimakrisen før det blir for seint. Vi trenger å påvirke samfunnet rundt oss, og politikerne må våkne opp! Mitt valg av motiv for kunstverket er ingen ringere enn selveste Greta Thunberg. Hun fortjener en stor hyllest under klimafestivalen. Hun er vårt ansikt utad, sier KBR.
– Klimaet blir påvirket av oss alle, og det eneste vi nå kan gjøre er å være sammen for å forhindre klimakrisen før det blir for seint. Vi trenger å påvirke samfunnet rundt oss, og politikerne må våkne opp! Mitt valg av motiv for kunstverket er ingen ringere enn selveste Greta Thunberg. Hun fortjener en stor hyllest under klimafestivalen. Hun er vårt ansikt utad, sier KBR.

Min hjertesak er for dyrene. Vi spiser for mye kjøtt, og skremmende mange dyrearter er svært truet.

How Green Are You? Klima-kunst av Mona.
How Green Are You? Klima-kunst av Mona. Grønnfargen representerer håp.
Lise sitt kunstverk viser at tiden er i ferd med å renne ut for dyrelivet i Arktis, på grunn av menneskeskapt global oppvarming som er mye sterkere i Artis enn noe annet sted på kloden.
Lise sitt kunstverk viser at tiden er i ferd med å renne ut for dyrelivet i Arktis. Årsaken er menneskeskapt global oppvarming, som er mye sterkere i Arktis enn noe annet sted på kloden.

KBR og Dish collab på en av de fremste containerne som i Øvingsparken på Møllendal.

Mer street art girls: Hot spot Møllendal