Kjenn deg selv – Bridging the gap

Bridging the Gap av bjor utenfor Rådhuset i Bergen.

Utstillingen som er satt opp rundt Rådhuset har temaet «Kjenn deg selv». Dette var Sokrates sin hovedmålsetning, og siden antikkens Hellas har mennesket strevd etter å oppnå denne innsikten. Bjor har kalt sin street art «Bridging the gap», og ønsker å setter søkelyset på hvor polarisert samfunnet har blitt. Kanskje kan sosial distansering, og et roligere tempo nå under pandemien, gi oss tid til å reflektere over det kjente uttrykket «Know thyself».

Bjor peker med sin gatekunst på at samfunnet stadig blir mer splittet mellom fattig og rik, høyre og venstreside i politikken, og religiøse mot ikke religiøse. De fleste av oss føler oss såret eller blir sinte hvis noen våger å utfordre vårt syn på virkeligheten. Vi må stoppe opp og lytte, ikke bare vente til det blir vår tur til å snakke.

Dyrene symboliserer baggasjen vi drar med oss fra tidligere erfaringer og opplevelser. Det er trygt å stå ved bagasjen, men du vil aldri kunne krysse broen og se hvilke eventyr som venter på deg hvis du bringer baggasjen med deg.

bjor

bjor er en norsk kunstner som jobber med stensiler, veggmalerier og abstrakt kunst.

På nettsiden Piece by piece kan du lese mer om artistene og piecene som utgjør gatekunstutstillingen: Know yourself