KBR forsterker budskapet med hjerteskjærende motiv

Gatekunstner KBR har et stort engasjement for dyr rettigheter og klimakampen. Hun malte blant annet live under Klimafestivelen, som gikk av stabelen i Bergen nylig, sammen med Mona, Dish og Aura. Hennes ferskeste stencilverk er et hjerteskjærende motiv hentet fra et prisvinnene fotografi av den kjente fotografen Justin Hofman.
Gatekunstner KBR har et stort engasjement for dyrs rettigheter og klimakampen. Hun malte blant annet live under Klimafestivalen, som gikk av stabelen i Bergen nylig, sammen med street art kollegaene Mona, Dish, Lise og Aura. Hennes ferskeste stencilverk er et hjerteskjærende motiv hentet fra et prisvinnende fotografi av den kjente fotografen Justin Hofman.

– Jeg føler at dette hjerteskjærende bildet må vises frem i dag, selv om bildet gikk viralt i 2016. Jeg vil takke Justin for at jeg fikk bruke bildet hans og kan vise det frem til folk på gaten i Bergen, sier KBR.

Den ferske piecen ble nylig sprayet i Badstustredet i Marken. KBR har valgt å holde seg tett opp til originalen. Det gir en lignende sjokk-effekt på folk som det originale fotografiet har.

– Når klimaet vårt endrer seg blir planeten varmere, og plasten brytes ned i mer metan og etylen. Dette øker hastigheten på klimaendringene og dermed fortsetter den negative syklusen vi mennesker har skapt. Dette kunstverket er for meg et sterkt og viktig symbol på skaden plast i havet gjør på dyr, sier KBR.

Sjekk KBR sine to videoer om stencilverket av sjøhesten med q-tipsen. Der får du mer bakgrunn og hele historien bak det berømte motivet.