itpd ny på gaten: – Bergen er et mekka for gatekunst

"I en tynn tråd" av itpd på Danmarksplass høsten 2020.
itpd sin «I en tynn tråd» handler om hvordan den eldre generasjon overlater en plaget klode til sine barn. Den treffende piecen er sprayet på Danmarksplass.

itpd (ikkje tenk på det) ble umiddelbart lagt merke til i Bergen på grunn av sin «old school»-tilnærming til gatekunst, og sine sterke budskap.

Det er utrolig morsomt at kunsten jeg har laget har så stor interesse. Det er overraskende, fordi jeg aldri hadde forestilt meg at det skulle bli slik da jeg debuterte på gaten med min første piece for bare to måneder siden.

itpd

Den ferske street artisten begynte sin karriere som fotograf, og har i dag en posisjon i byen vår som gjør at kunstneren må holde seg anonym som gatekunstner.

Ingen vet at det er mine verk som blir revet bort fra KA Galleri før sprayen er tørket, og det er ingen som vet hvem som har sprayet dem på gaten. Det synes jeg er tilfredsstillende.

itpd

itpd forteller at det er mye som inspirerer til å satse for fullt på street art i Bergen. Gatekunstneren ønsker å holde stencil-kunsten ekte og ærlig.

"2020 avlyst" av itpd på Danmarksplass høsten 2020.
«2020 avlyst» av itpd på Danmarksplass høsten 2020. – Dette har vært et kjipa drittår, som en må avlyse og gå rett til 2021, sier itpd.

Det som inspirerer meg er samfunnet, og alt som skjer rundt oss. Gatekunst er en fantastisk måte å kunne vise et skjevt, fint, godt, morsomt og sint syn på verden. En kan bruke det til noe godt, som å spre budskap, som jeg mener Bliss gjør, i tillegg til at man kan kjempe for rettferdighet for Assange, som AFK gjør. Bergen er et mekka for gatekunstnere, og vi har kanskje Norges beste gjeng av gatekunstnere. Det skal byen prise seg lykkelig over. AFK er virkelig et forbilde. Han er utrolig dyktig.

itpd
Redd Bergen av itpd på Bystasjonen i Bergen 2020.
«Redd Bergen» er itpd sin første piece på gaten. Den dukket plutselig opp i undergangen mellom Bergen Storsenter og Bybanen.

KA Galleri, senteret og fylkeskommunen har lagt til rette for at undergangen på Bystasjonen fylles opp med fete piecer. Det var her itpd sin første piece dukket opp.

«Redd Bergen» var tenkt som en beskjed om at vi er for navlebeskuende her i Bergen, og at vi driter i planeten så lenge vi kan redde Bergen. Men så mange har kommer med så mange tolkninger av dette verket, at jeg har tenkt, kult, ingenting er satt.

itpd