Hjerter for håp: – Barna er dessverre i fare for angst og stress

Mural at Sletten Senter in Bergen, Norway 2020.
«Hjerter for håp»-veggen på Sletten Senter skulle egentlig brukes som en del av et gatekunst-verksted for barna på Årstad, som Nimi holdt på Sletten Biblab. Desverre måtte street art-verkstedet avlyses på grunn av koronapandemien. Nimi ble bekymret for at de fleste av barna er i fare for angst- og stresslidelser, på grunn av alle korona-restriksjonene. Han bestemte seg da for skape en endeløs strøm av hjerter på veggen.

– Barna får ikke egentlig sjansen til å uttrykke seg kreativt, når alle kulturtilbud blir avlyst og korona-stengt, sier Naeem Searle, med street art-navnet Nimi.

Han forteller at han begynte å male hjertene med håp om at det kunne være en bakgrunn som barna kunne bruke videre i street art workshopen. Siden det er usikkert om gatekunst-verkstedet for barna kan fortsette med det første, inviterte Nimi med seg venner fra gatekunstmiljøet for å gjøre et stort veggmaleri med hjertene som en rød tråd.

Det er kunstopplevelser på veggen for hele familien, og barna kommer til å fryde seg over de mange fantastiske detaljene.

RC, Ami street art, Bliss, Razle, K.B.R, C.F.H og Marie kunne stille opp på kort varsel, og skapte sammen med Nimi den fantastiske muralen.

Ideen til mange av karakterene i veggmaleriet, som den svarte enhjørningen, kommer fra bygget over muralen, som kalles Chicago. Området har alltid hatt et dårlig rykte, men når en ser nærmere etter har den svarte enjørningen mange gode og flotte kvaliteter. Muralen er en hyllest til Chicago på Sletten.

Mural at Sletten Senter in Bergen, Norway 2020.
– Det sorte fåret i flokken, eller den svarte enhjørningen i dette tilfellet, er en fremtoning og en adferd vi alle kan gjenkjenne i oss selv, sier Nimi.
Chicago av Marie på Sletten Senter høsten 2020.
Hyllest til Chicago, av Marie på Sletten Senter høsten 2020.