Heftig wildstyle i solen

Graffiti-writer Sein mestrer wildstyle, som er en utbredt genre innen graffiti i Bergen.
Graffiti-writer Sein mestrer wildstyle, som er en utbredt genre innen graffiti i Bergen. Denne ferske piecen dukket opp da flere lidenskapelige graffiti entusiaster samlet seg i vårsolen på Sentralbadet.

Wildstyle er en komplisert og intrikat form for graffiti. På grunn av kompleksiteten er piecene ofte veldig vanskelig å lese av folk som ikke er kjent med wildstyle graffiti.

Vanligvis inneholder denne formen for graffiti sammenvevde og overlappende bokstaver og former. Det kan omfatte piler, pigger og andre dekorative elementer, avhengig av teknikken som brukes.

Fersk piece av Piem på Sentralbadet. Den erfarne writeren beskriver stilen sin som en gjenkjennelig wildstyle basert på en mer moderne form for graffiti.
Fersk piece av Piem på Sentralbadet. Den erfarne writeren beskriver stilen sin som en gjenkjennelig wildstyle, basert på moderne graffiti.

Å utvikle en egen original wildstyle blir sett på som en av de største kunstneriske utfordringene for en graffiti-writer. Wildstyle-piecer er den mest komplekse formen for graffiti-writing, og en skarp egenutviklet wildstyle gir høy status i graffitimiljøet.

Tri 21 har solen med på laget. Writingen er fargerik, kreativ og vill.
Tri 21 har solen med på laget. Writingen er fargerik, kreativ og vill.

Begrepet wildstyle ble popularisert av Wild Style graffiti crew, som ble samlet av Tracy 168 fra Bronx.

Det Bronx-baserte Wild Style-mannskapet er fortsatt aktivt, og talte på det meste over 500 medlemmer. Medlemmer inkluderer grunnleggeren Tracy 168, Cope2, T-Kid 170, Lava I&II, Taki 183, Daze, Comet, Blade, Futura 2000, Dan Plasma, Jimmy Ha-Ha og Yip, ifølge wikipedia.