Graffiti og gatekunst gir fargerikt løft til slitent strøk

Gatekunstner Bly og en god gjeng av byens mest aktive og dyktige writere skjenket denne gategaven til den slitne plassen ved smauene ved Korskirken.
Gatekunstner Bly, og en god gjeng av byens mest aktive og dyktige writere, skjenket denne gategaven til den slitne plassen ved smauene ved Korskirken. Nå finner en flere store graffiti-veggmaleri på det midlertidige plankegjerdet rundt den sentrale kirken. Gaven sto klar til 17. mai 2021.

«Veiled» av Bly ble den spennende centerpiecen i den heftige graffitimuralen som sto ferdig til nasjonaldagen. Dagen etter var veggmaleriet den store snakkisen blant dem som har tilholdssted på plassen ved Korskirken. Det florerte med teorier om hvordan en skal tolke piecen til Bly. – Det er sånn jeg ser ut når jeg kommer ut av fengsel, var ett av de mer humoristiske forslagene.

Korskirken er under restaurering, og orådet rundt kirken har fått et etterlengtet fargerikt løft. Nå er det flere titalls piecer å finne på plankegjerdene rundt kirken.
Korskirken er under restaurering, og området rundt kirken har fått et etterlengtet fargerikt løft. Nå er det flere titalls street art piecer å finne på plankegjerdene rundt kirken.

Det er Øistein Jakobsen og StreetArt Bergen som er initiativtaker til det fenomenale graffitiprosjektet, som er et samarbeid med Kirkens Bymisjon, Akasia og Kirken i Bergen.

Graffiti folket får vist frem en god variasjon av stiler og teknikker på en veldig sentralt spot i byen vår. I tillegg får strøket et etterlengtet løft.

Det er sprekt av Kirken å utsmykke Kprskirkealmenningen med graffiti.
Det er sprekt av Kirken å utsmykke Korskirkeallmenningen med graffiti.
Enda en ny piece har kommet på veggen over Piem etter at dette bildet ble tatt.
Enda en ny graffiti piece har kommet på veggen over Piem, etter at dette bildet ble tatt.

Ifølge StreetArt Bergen har disse artistene bidratt til graffiti-festen en nå kan nyte ved Korskirken:

HSM, BLY, Razle, Ounse, Nser, Token, Gate, Squash, Sein, Piem Otex og Iben.