Girls Day! Vårens vakreste street art jam

Dish legger siste hånd på street art piecen som er en hyllest til Dish jobber med street art piecen, som er en hyllest til Joséphine Baker.
Dish legger siste hånd på street art piecen som er en hyllest til Joséphine Baker. Det var gatekunstner Razle som fikk ideen til å samle en stor gjeng kvinnelige gatekunstnere til en heftig Påske-jam ved kulturhuset på Nesttun. Responsen var enorm, og hele 14 kunstnere i alderen 16 år og oppover koste seg i solen og sprayet en stor mengde kule piecer.

Veggene ved Fana kulturhus er nå byens mest spennende og innholdsrike street art spot. Her finner en graffiti, stencilkunst og flere unike veggmalerier malt av byens beste kvinnelige gatekunstenere. Det var en unik happening som fant sted langfredag, og det anbefales absolutt å ta en tur til den kjente spoten på Nesttun nå i påsken for å få med seg alle de fete piecene som ble malt. En kan føle den gode stemningen fra Girls Day!

Dish har lang erfaring som kunstner, og hun brukte all sin teft for å få portrettet av Joséphine Baker til å bli en naturlig del av writingen som allerede var på veggen. Hun har hentet orginal-piecens fargepalett inn i sitt eget gatekunstverk, og hele veggen får en ny, fargerik og spennende fremtoning. Muralen er malt med stor respekt for piecen til ARMEK som har fått stå i fred siden begynnelsen av mars.

Byens råeste påskehare. Razle, som var initiativtaker til Girsl Day! på Nesttun har hatt en fenomenal utvikling som stencilkunstner det siste året. Dette er helt klart min favoritt-stencil fra jammen.
Byens råeste påskehare. Razle, som var initiativtaker til Girls Day! på Nesttun, har hatt en fenomenal utvikling som stencilkunstner det siste året. Dette er helt klart min favoritt-stencil fra jam’en.

Det er første gang kvinnene, i det ellers mannsdominerte street art miljøet, samles til en så stor happening for å dyrke sin lidenskap for gatekunst. Jam’en ble en maktdemonstrasjon, og viser hvordan street art miljøet i Bergen vokser og utvikler seg når så mange artister møtes for å dele ideer, skills og sosialisere. Nye kontakter knyttes og det legges et grunnlag for mange spennende collabs nå når street art sesongen begynner for fullt.

Marie jobber sammen med den yngste deltakeren på Girls Day! Nye street art talenter blir inspirert av erfarne krefter.
Marie jobber med en hip hop piece sammen med den yngste deltakeren på Girls Day! Nye street art talenter blir inspirert av erfarne krefter.
KBR har vært en av de mest aktive street artistene gjennom vinteren, og har fått mange tilhengere i Bergen. Hun storkoste seg med sprayboksen i solen langfredag.
KBR har vært en av de mest aktive street artistene gjennom vinteren, og har fått mange tilhengere i Bergen. Hun storkoste seg med sprayboksen i solen langfredag.
MOT fikk utløp for sine kreative krefter da kvinnene hadde jam langfreadag.
MOT fikk utløp for sine kreative krefter da kvinnene hadde jam langfreadag. Veggen, som vanligvis domineres av graffiti-gutta, har fått helt nye former, farger og budskap.
Barnslig spredte humør og glede med sine fantastiske figurer fra Barnslig-universet. Det var en stor glede å se henne gå løs på en stor vegg igjen. Hun har noen legendariske piecer i Bergen.
Barnslig spredte humør og glede med sine fantastiske figurer fra Barnslig-universet. Det var en stor glede å se henne gå løs på en stor vegg igjen.

Barnslig har noen legendariske piecer i Bergen, men har vært mindre på gaten det siste året. Hun avslører at jente-jam’en inspirer til mer street art fra den populære kunstneren.

Barnslig rydet veggen med en kul robot fra hennes unike kunst-univers.
Barnslig prydet veggen med en kul robot fra hennes unike kunst-univers.
Aura er en anonym gatekunstner som sprayer fantastiske budskap i tegnspråk.
Aura er en anonym gatekunstner som sprayer fantastiske budskap i tegnspråk. Langfredag valgte hun tegnet for rettferdighet, som er et godt budskap å spre i Påsken.

Girls Day! ble unisont hyllet av kunstnerne og gatekunstinteresserte bergensere i sosiale medier, og mange som deltok har ytret ønske om at de ønsker flere slike happenings i byen vår. Bergen er kjent for uformelle arrangementer som samler flere gatekunstnere. I fjor ble det arrangert braksuksesser som The Wall 2020 og Meieriet.

Lotte er en ny gatekunster i Bergen og bidro med flere fete stenciler langfredag.
Lotte er en ny gatekunster i Bergen og bidro med flere fete stenciler langfredag.