Gatekunst av Forberg i Bergen

Bergenkunst
Skywalker av Jan Olav Forberg på Bystasjonen i Bergen.

I helgen hadde Bergen besøk av den anerkjente bilde- og graffitikunstneren Jan Olav Forberg. Han sprayet gatekunstverket Skywalker i undergangen mellom Bergen Storsenter og Bybanen.

Det er første gang Forberg, som blant annet har deltatt på Høstutstillingen, utsmykker Bergen med gatekunst.

Bildet i denne saken av Skywalker yter ikke kunstverket rettferdighet, så det er varmt anbefalt å ta en tur til Bystasjonen for å ta gatekunstverket nærmere i øyesyn.

Annonse: Kjøp kunst fra lokale gatekunstnere
Kjøp graffiti inspirert kunst direkte fra lokale kunstnere på Loophole - The Underground Art Market

Forberg forteller at street art i Bergen er en ny utfordring for ham, siden han ikke har sprayet på gaten på flere tiår.

Skyvalker ble strålende i korridoren til tross for en svært vanskelig vegg å jobbe på, og merkelig lys. Kunstneren bruker teknikker som maleri, graffiti og ulike grafiske teknikker, når han arbeider i Atelier Forberg på Fredriksvern Verft i Stavern.

Det er KA Galleri, på Bergen Storsenter, som har utfordret Forberg til å spraye Skywalker som street art på Bystasjonen. Bergen Storsenter og Vestland Fylkeskommune har åpnet for street art i korridoren.

Nå finner en gatekunstverk av Forberg, Coma girl, Rip Street art, Bulldog og Bly i undergangen til Bybanen.

Jan Olav Forberg har utsmykket byen vår med en street art versjon av det urbane kunstverket Skywalker.
Next Post

Graffiti-jam på gatekunst-fest

Flere hundre graffiti- og gatekunst-interesserte feiret Galleri Gategalleriet sitt 5 års jubileum forrige helg. Galleriet stilte ut kunst fra flere titalls gatekunstnere i lokalene på Meieriet på Wergeland under jubileumsfesten. bergenkunst.no gratulerer Galleri Gategalleriet med 5 fine år, og håper salget gikk strålende under jubileumsutstillingen. Sjekk bilder fra jubileumsfesten her! […]