Heftig Tegson-piece satt sitt preg på Nesttun

Fresh Tegson piece på Nesttun, 1. januar 2021.
Fresh Tegson piece på Nesttun, 1. januar 2021. Han er en av byens mest erfarne graffiti-artister, og har en helt særegen stil på gaten.

Nyttårsaften smalt en graffiti-bombe på Nesttun da denne heftige piecen dukket opp på veggen ved Fana Kulturhus. Den detaljerte FCA-piecen ble gjort ferdig første nyttårsdag, og det er ingen tvil om at graffiti-mesteren Tegson har brukt nyttårshelgen til kreativ writing i Bergen.

Tegson startet med graffiti i Bergen på 2000-tallet, og har de siste årene vært en av de mest sentrale personene i gatekunstmiljøet i byen. Han bor for tiden i Tromsø, så det er sjeldnere å se ferske graffiti-piecer av Tegson i byen vår, men en finner store verk av graffiti-kunstneren flere steder i Bergen.

Tegson har over lengre tid utviklet sin helt egne teknikk og stil med maling og sprayboks, og det er nå sjeldnere å se writing av Tegson på den måten en nå kan se på Nesttun. Han er mest kjent for sine former og symboler, som en kan se blant annet på Neumann-bygget i Sandviken, på Olsvik skole og det store veggmaleriet på Meieriet.

FCA: First Class Assholes. Tegson piece på lovligveggen på Nesttun.
FCA: First Class Assholes. Tegson piece på lovligveggen på Nesttun januar 2021.