«Donald of justice»: Høyaktuell utgave av legendariske Sinnataggen

Bergenkunst
«Donald of justice» av Bly på Hurtigbåtkaien i Bergen høsten 2020.
«Donald of justice» av Bly, på Hurtigbåtkaien i Bergen, er både en ramsalt kritikk av Donald Trump, og en hyllest til La Staa sin klassiske Sinnataggen fra 2015. En kan fremdeles skimte Sinnataggen ved Bly sin ferske piece.

Verden har forandret seg fra 2015 til 2020. «Donald of justice». Utrop til La Staa.

Bly

Sinnataggen er et ikonisk verk i Norsk kunsthistorie, og Guatav Vigeland sin mest folkekjære skulptur. Den lille sinte gutten er en viktig del av den kulturelle folkesjelen vår, og alle nordmenn kjenner Sinnataggen.

Bly sin enkle men effektive stencil gir oss svært sterke assosiasjoner, på grunn av den geniale plasseringen, og fordi vi kjenner det intense uttrykket til Sinnataggen så godt fra før.

For oss gatekunst-elskere er det ekstra hyggelig at Bly løfter frem den gamle La Staa Sinnataggen, ved å plassere «Donald of justice» rett ved siden av.

Annonse: Kjøp kunst fra lokale gatekunstnere
Kjøp graffiti inspirert kunst direkte fra lokale kunstnere på Loophole - The Underground Art Market

La Staa sin stencil av Sinnataggen. Bergen 2020.
La Staa sin stencil av Sinnataggen i Vågen i Bergen sommeren 2017.

Bly: BystasjonenParadisMeierietDalen


Next Post

Bliss: Forventninger i en krisetid

Bliss er en anonym gatekunstner fra Bergen med flere års erfaring. En finner sterke følelsesladede piecer av henne flere steder i byen vår. «Expectation» har hengt på veggen til Carte Blanche, som er Norges nasjonale kompani for samtidsdans, i over et år. Bliss vender ofte blikket inn mot sjelen med […]
Expectations av Bliss på veggen til Carte Blanche på Verftet i Bergen.