Den gyldne middelvei: En by for mennesker

Den Gyldne Middelvei av Pablo Allen på Danmarksplass 2020.

Pablo Allen har dyrket sin lidenskap for Picasso-inspirert kunst i høst og sommer. Han debuterer som gatekunstner med to sterke veggmalerier i Vikens gate på Danmarksplass.

Å stå der å male er terapi for meg. Min store lidenskap nå er å lage kunst. Jeg bruker Pablo foran navnet mitt, for å bli påminnet om hvem min største inspirator er; Pablo Picasso. Jeg har malt flere av hans malerier, tolket på min egen måte

Pablo Allen

Den Gyldne Middelvei er et filosofisk begrep, eller en leveregel, utviklet av Aristoteles. Han beskriver et ønske om en middelvei mellom to ekstreme posisjoner eller ytterpunkter. Moderne filosofer tolker Den Gyldne Middelvei som «balanse». Det gjør middelveien til noe mer dynamisk og kontekstuelt, enn hos de gamle greske filosofene som brukte leveregelen mer for å fremme moderasjon.

Veien i midten på gatemaleriet mitt er malt i gull. Symbolikken er storbyinfrastruktur, men uten biler. Bare grøntområder og vann. På selve den gylne middelvei, har jeg prikket inn mange små mennesker som følger veien mot mulighetene.

Pablo Allen

En mer balansert byutvikling, som tar hensyn til behovet til mennesker (ikke biler), er et ønske Pablo Allen deler med mange bergensere. Byutviklingen i byen mellom de syv fjell har vær bil- og veibasert så lenge at vi trenger en mer gjennomtenkt og moderne byutvikling.

Den Gyldne Middelvei er et prinsipp en kan finne i varierende grad i moderne byutvikling, også i Bergen. Men det er mange interesser som står mot hverandre når byen vår skal utvikles for fremtiden. Det er da Pablo sitt prinsipp om Den Gyldne Middelvei kan hjelpe oss å prioritere mennesker, natur og bærekraft i byutviklingen.

Sjekk også Pablo Allens Melankoli.

Den Gyldne Middelvei og Melankoli. Street art av Pablo Allen Bergen 2020.